Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Resolve i vinnarcirkeln

Foto: Dennis Engelbo
Resolve och Åke Svanstedt tog hem storloppet John Cashman Memorial. Foto: Dennis Engelbo

Efter tre lopp utan seger var Resolve och Åke Svanstedt tillbaka i vinnarcirkeln. Sexåringen dominerade John Cashman Memorial och vann smått överlägset på 1.08,6.

Publicerad:

Resolve öppnade som väntat bra och tog hand om spets. Crazy Wow fick överta ledningen för ett ögonblick men Svanstedt kunde återta ledningen igen efter cirka 500 meter.  Resolve fick andrahandsfavoriten Marion Maruder utvändigt runt sista kurvan men Nordamerikas bästa fyraåring var utan chans när Svanstedt trampade gasen i botten i början av upploppet. Resolve vann lätt och var nu tillbaka i gammal god form. 
– Han var verkligen stark och bra i dag. Jag tyckte på förhand att det var Marion Maruder att slå och det var bra att få honom utvändigt, kommenterade Svanstedt.

Förstapriset var cirka 1,2 miljoner kronor och det var andra raka segern i Cashman Memorial för Resolve. Ännu en stor seger för svenske ägaren Hans Enggren, 89 år. För 35 år sedan vann Enggren Hambletonian med Prakas. Tränare var Per Eriksson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.