Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Revansch för Caddie Jo

Foto: ALN
Foto: ALN

Senast tappade Caddie Jo travet med segern klar. Den här gången höll han ihop hela vägen in i mål vilket resulterade i en väldigt enkel viktoria.

Publicerad:

Caddie Jo (e. Goetmals Wood–Promise Ås) tappade travet med segern klar i den senaste starten. Under torsdagskvällen blev det revansch. Stefan Söderkvist sände fram tidigt från tillägg och övertog ledningen och kunde sedan gå undan med god marginal. Tränar gör Admir Zukanovic.
– Det är klart att det inte känns helt stabilt, men jag tycker att det var kontrollerbart idag. Han har lite aktionsproblem, främst för att han är lite trång i gången, säger Stefan Söderkvist.

Det blev en enkel seger för Amour du Coglais (e. Ganymede–Kiss Me du Coglais) med sin tränare Jeppe Juel i sulkyn. Ekipaget körde sig tidigt till ledningen och var i front redan efter 200 meter. Efter att ha fått bestämma i behagligt tempo loppet igenom, 1000 meter efter 1.19,0, kunde den sjuåriga valacken enkelt sticka undan när Jeppe Juel lättade på tömmarna in på upploppet. Johan Untersteiners Chosen One fick en fin resa i rygg på ledaren, men kunde aldrig utmana om segern.
– Han har alltid visat att han är en fantastisk häst och man känner att det är en klasshäst när man sitter upp bakom, säger Jeppe Juel.

En dubbelseger blev det för Robert Bergh. Hans talangfulle Dear Money (e. The Best Madrik–Uturn Money) tog andra segern i tredje försöket. Bergh körde hästen till spets efter 600 meter och öppnade första varvet efter 1.16,2. När Dear Money hittat till ledningen blev loppet relativt händelsefattigt och favoriten kunde gå undan över upploppet, han utmanades dock av Adamant och André Eklundh den sista biten, men denne kunde aldrig gå i riktig närkamp.
– Han är otroligt fin på alla sätt. Han hade problem med sina framknän tidigt under treårssäsongen och därför är han lite försenad, men han har alla möjligheter att lyckas, säger Robert Bergh.

Bergh segrade också i ett av de övriga loppen. Detta med löftet Tasteofchocolatier (e. Chocolatier–Sävaflickan) som vann på 1.18,6/2.140 i debuten.

En dubbelseger tog också Veijo Heiskanen. Efter att ha varvat på blygsamma 1.16,0 kunde storfavoriten Trecciadoro Rex (e. Cantab Hall–Freedream Rex) hålla undan med sin tränare i sulkyn. Hästen avslutade sista 500 meterna efter 1.11,5 och tog härmed sin andra raka seger.
– Hon var duktig precis som senast och gick undan på lätta ben. Hästen känns inte speciellt märkvärdig i träningen, men skärper sig i loppen, säger Veijo Heiskanen.

Heiskanen var också först över linjen med det fyraåriga stoet Bigarrå (e. Quaker Jet–Cherrylady). Hästen tog sin första seger i karriärens nionde start. Noterbart är att det var första loppet i hästens nya regi.

Tuffetto Jet höll ett högt tempo framme i ledningen. Det bäddade för köhästarna och främst Let It Happen (e. Classic Photo–Michelle Mic) som placerade sig som tredjehäst på innerspår. Med halvvarvet kvar tog körande Wilhelm Paal initiativet och gick ut som första häst i andraspår och det dröjde inte länge innan ekipaget satt i spets. Sedan gick man undan enkelt över upploppet och segern var aldrig hotad.
– Vi har alltid trott på hästen och nu har han hittat tillbaka till storformen och jag tror att det kan bli riktigt bra framöver, säger Wilhelm Paal.

Peter Untersteiner bidade sin tid i andra ytter med sin egentränade Tour Knight (e. Scarlet Knight–She's Cool Too). Ekipaget vred på i sista sväng och avgjorde mycket enkelt till andra raka segern. Det fyraåriga stoet kom i mål på fina segertiden 1.13,8a/1.640 meter.
– Hon är väldigt lättravande och är väldigt effektiv i steget. Det är en fröjd att köra den här hästen, säger Peter Untersteiner.

I montéloppet blev det seger för Claes Svensson-tränade Persephone Face (e. Kiss Francais–Com Net) och Josefine Ivehag. Hästen hade inte segrat sedan i mars, men verkar ha tänt till ordentligt under sadel. Två starter har resulterat i en seger och en tredjeplats. Linda Sedström avslutade tävlingsdagen med att enkelt vinna med Johan Sedström-tränade Scot Launcher (e. Dad's Launcher–Early Release). Hästen stack direkt till spets och höll sedan hela vägen, trots tuff press av Highland Park under delar av loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.