Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Riksdomaren förklarar

Foto: STALLTZ.SE
Måldomarnämnden på Jägersro tog ett historiskt beslut i dag tillsammans med riksdomaren Björn Persson (ej på bilden). Foto: STALLTZ.SE

Det var ett historiskt domslut som togs på Jägersro när måltvåan Quattro Töll flyttades ner till en fjärdeplats i V75-5. Riksdomaren Björn Persson förklarar lite om processen.

Publicerad:

Enligt det tidigare reglementet i Svensk Travsport hade Peter Ingves blivit diskad bakom Quattro Töll eftersom Jägersros måldomarnämnd bedömde att det handlade om en trängning som stört utvändige målfyran Stuck On Joe. Men nu finns möjligheten att flytta ner ekipage istället för att diska. Och det gjordes alltså för första gången i dag.
– Vår bedömning är att Peter Ingves blir trea om han sitter kvar och att då Flemming Jensen slutar tvåa med Stella Newmen. Eftersom Ingves stör målfyran Stuck On Joe fanns nu möjligheten att byta platser på just dessa båda, förklarar riksdomaren Björn Persson.

Vad hade hänt om Stuck On Joe istället slutat trea och Flemming fyra?
– Då hade Quattro Töll flyttats ned till tredjeplatsen.

Var det ett svårt beslut att ta?
– Nej, inte särskilt svårt. Vi tittade igenom materialet ordentligt flera gånger eftersom det även handlade om Top 7 och så många skulle beröras av beslutet. Men vi var eniga i nämnden, fortsätter Björn Persson.

Är den nya regeln svår att praktisera?
– Nej, ganska enkel. Det kändes helt okej i dag.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.