Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Romeus glänste i kvalet

Foto: Mattias Holmgren
Romeus var fin i kvalet för Daniel Redén. Foto: Mattias Holmgren

En långvarig skada har hållit Romeus borta från travbanan en längre tid. Under onsdagen kvalade Daniel Redén femåringen på fint sätt på 1.15,9/2.140 meter.

Publicerad:

Muscles Yankee-sonen Romeus inledde karriären lovande för Daniel Redén. Hästen plockade sex segrar och fyra andraplatser på karriärens 15 starter och sprang in över 600.000 kronor. Sedan februari ifjol har han dock inte synts till på tävlingsbanan. En efterhängsen skada har hållit honom borta en längre tid, men under onsdagen övertygande han när han i ett kvallopp på Solvalla sprang 1.15,9/2.140 meter.
– Jag är mer än nöjd och hade 1.12,5 på honom sista varvet. Han har haft en mystisk skada och var halt i tio månader. Jag hade i stort sett gett upp, men skickade honom till Caroline Holm där han fick simträna. Efter ett tag fick jag ett SMS av henne där hon skrev att hon inte kunde få honom att kännas bättre. Han kändes inte alls speciellt berörd i kvalet, säger Daniel Redén.

Vad är planen för honom nu?
– Det har vi inte alls bestämt utan vi får se efter hur han känns efter det här. Kvalet var i alla fall väldigt positivt.

Med i samma kvallopp var Timo Nurmos Araw Hoss (e. S.J.'s Photo) som också återkom efter en längre tids vila. Hästen var obesegrad fram till sin sista start där han blev tvåa i finska derbyt trots galopp under vägen.
– Han var jättefin och hade tränat bra inför det här. Hästen har haft problem med ett bakben, men kommer att börja starta snart igen. Det är bara ett par veckor bort om det går som det ska, säger Timo Nurmos.

 I kvalet kom Araw Hoss i mål på 1.18,8/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.