Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rosenquist värvad till Elitloppet

Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75
Jessica Almenäs, Linda Rosenquist och Åsa Elmroth. Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75

Från Kanal 75 till Solvalla och Elitloppet.
Linda Rosenquist har värvats av sportchef Markus Myron för att leda arbetet med eventet Elitloppet 2017.
– Det kommer att bli fantastiskt roligt, säger hon.

Publicerad:

Som Travronden tidigare kunnat berätta lämnar den högt aktade tv-producenten Linda Rosenquist Kanal 75. Nästa anhalt blir även den inom travsporten, nämligen som en av flera i Elitloppets projektledningsgrupp där huvudsakliga arbetet handlar om att göra ett så bra event som möjligt.
– Ja, det stämmer. Hon kommer att ha en viktig roll där, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

"Verkar resultatorienterad och positiv"
– Den här värvningen känns bra, jag gillar Linda. Vi har inte känt varandra tidigare mer än att vi varit branschbekanta. Det intrycket jag fått har varit väldigt positivt. Hon verkar resultatorienterad och positiv, egenskaper jag uppskattar. Framför allt i ett projektarbete.
Huvudsakliga arbetstiden kommer, av naturliga skäl, vara under månaderna april och maj – men redan inom en snar framtid påbörjas arbetet med Elitloppet på allvar.
– Vi har så att säga köpt en bunt timmar av henne under våren och det börjar lite försiktigt i januari med strukturella saker och ett par månader senare blir det väldigt intensivt.
Vilka ytterligare personer kommer att finnas med i projektledningsgruppen?
– Jag får be om att återkomma med det, hela organisationen inför Elitloppet 2017 är inte satt än.

"Älskar Elitloppet"
Rosenquist låter taggad inför uppdraget.
– Det kommer att bli fantastiskt roligt. Jag älskar Elitloppet och har jobbat med det i tv i 17 år. Så det känns himla roligt att göra det från andra hållet. Jag hoppas och tror att jag kan dra nytta av erfarenheter från andra sidan, samtidigt som jag har full förståelse och respekt för att det här är något helt annat. Min målsättning är att komma in som en idéspruta och hälpa dem. Det känns som ett bra gäng, säger Rosenquist och tillägger skrattandes:
– Jag är bra på att jobba hårt i alla fall!
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.