Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rundgren blir vd för SRF

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Magnus Rundgren. Foto: Mia Törnberg/TR Bild

Magnus Rundgren, 51, går från Am Bloodstock till SRF Stable.
Vid årsskiftet börjar han som vd för Lennart Ågrens bolag.
– Man blir inspirerad av nytt jobb, säger han.

Publicerad:

Sedan 2008 har han arbetat för Courant. Två år senare startade Am Bloodstock sin rörelse, där han varit vd och avelschef.
– Vi visste inte riktigt vart vi skulle göra av våra ston som slutat tävla, då startades avelsverksamheten, säger han.

"Ett otroligt intressant stall"

Efter nio år i företaget väntar nytt uppdrag. Lennart Ågren värvar honom som vd till sitt företag.
– En häftig utmaning. Det är givetvis ett otroligt intressant stall och nu kommer jag även att få jobba med tävlingshästar vilket känns roligt.

Vad har varit bäst under tiden på Am Bloodstock?
– Att vara med och bygga upp verksamheten. Det kanske ser konstigt ut att lämna nu, när vi hästarna verkligen har goda resultat…men det är inte alls dramatiskt. 

Stannar i Halmstad

Någon flytt från Halmstad är det inte tal om.
– Nej, det var enda önskemålet jag hade, att inte behöva flytta och det var inga som helst problem. Så jag kommer fortsatt att utgå därifrån.

1 januari 2020 kliver han på sitt nya jobb.
– En hel del att läsa in sig på, men jag är just nu på väg till Deauville för Am Bloodstocks räkning, så det är fortsatt fullt fokus på den verksamheten.

Omorganisation hos Courant

Anders Ström i ett pressmeddelande:
– Jag har varit väldigt lyckligt lottad som har haft Magnus som chef för Am Bloodstock och samtidigt förstår jag att han vill gå vidare och satsa på något nytt i det här läget, säger Anders Ström. 
– Courant-gruppen står sedan en tid tillbaka inför en ny situation, och vi kommer att genomföra en organisationsförändring. 

– Under hösten drar vi igång arbetet med att rekrytera nya medarbetare. Jag hoppas givetvis på fortsatt gott samarbete med Lennart Ågren framöver, och det blir ju inte sämre av att Magnus håller i hans affärer.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.