Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så laddar Redén upp

Foto: MARIA HOLMÉN
På söndag är det dags för Prix d'Amérique igen. Daniel Reden laddar upp på följande vis. Foto: MARIA HOLMÉN

På söndag är det dags för Prix d'Amérique och Daniel Redén är i centrum i år igen med tre hästar till start. Här är tränarens egen vecka fram till det stora slaget i helgen.

Publicerad:

Det är drygt fyra dygn kvar till Prix d'Amérique 2018. Daniel Redén är i ropet igen och har fått med en trio till loppet. Förutom att han tränar av en förhandsfavoriterna i Propulsion kommer också stallets Lionel och Wild Honey till start. Hur ser egentligen tränarens schema ut under Pd'A-veckan?
– Jag har bara Sorbet kvar på fortkörningen idag. Sedan ska jag sko lite hästar och kolla på trav från Solvalla ikväll. Det är det som jag laddat med idag.

Försöker du inte bryta av med något utanför travet för att koppla bort tankarna?
– Nej, energin måste vara i travet en sådan här vecka för att få upp inspirationen rejält. Jag kommer att titta på gamla lopp när hästarna vunnit. Det behövs massor med positiv energi inför söndag.

Torsdag då?
– Då är det full träningsdag med alla som ska starta i helgen. Det kommer att ta hela dagen.

Och fredag?
– Då kommer jag att åka till auktionen. Jag har inte planerat att göra några köp, men man vet aldrig om man kommer över något fint. 

Till helgen är det fina lopp på Vincennes både lördag och söndag. På lördag är tanken att stallets Call Me Keeper ska ut.
– Ja, till 98% kommer han att starta i Prix de Luxembourg. Det är ett passande lopp för honom och jag vill ta det lite easy med honom efter skadan och olyckan han var med i här tidigare. 

Sedan är det dags för söndag och Prix d'Amérique. Förutom trion i storloppet kommer stallet att sela ut ytterligare hästar.
– Som det ser ut nu blir det fem hästar ut på söndag. Det kommer bli väldigt spännande det här...

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.