Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så lekte Arazi Boko hem Sweden Cup

Alessandro Gocciadoro och svenskfödde Arazi Boko bjöd på show i Sweden Cup. Från ledningen gled ekipaget undan hur enkelt som helst till seger på 1.10,2a/1640 meter.

Publicerad:

Det blev en dramatisk inledning på finalen när Örjan Kihlström laddade med Love Matters och lyckades pressa sig förbi Arazi Boko i spetsstriden. Men det gick lite för fort för den knappe favoriten som till hemmapublikens besvikelse tappade travet och galopperade bort sig i svängen. I stället ledningen till Arazi Boko som nådde 500-meterspasseringen på 1.08,8. Ekipaget fick i dödens Charrau Forlan, som i sin tur följdes av Sorbet i rygg. 

Goccidaro tilläts dämpa tempot under andra femhundringen och varvet passerades på 1.12,1 utan några rörelser i fältet. In mot upploppet gick Björn Goop till full attack med Sorbet, men ekipaget var liksom övriga konkurrenter chanslöst att utmana Arazi Boko. Elvaåringen svarade otroligt fint när Gocciadoro ryckte tussarna och norsken på upploppet, och bara gled undan till en ohotad seger. Gocciadoro kunde kosta på sig en segergest inför storpubliken samtidigt som Arazi Boko korsade mållinjen på 1.10,2a/1640 meter.
– Det var en riktigt snabb start och nyckeln var att Love Matters galopperade. Det är en speciell häst för mig, han är gammal men fortfarande så snabb, sa Alessandro Gocciadoro som var ett enda stort leende i vinnarcirkeln. 

Sorbet spurtade bra i den snabba avslutningen som tvåa på 1.10.4 medan Nappa Scar tog hand om tredjeplatsen från rygg ledaren på 1.10,6. Charrua Forlan höll bra från dödens som fyra medan Jairo spurtade in som femma.

Elvaårige Arazi Boko firade fina framgångar hos Henrik Södervall innan han flyttades till Fabrice Soulay under sommaren 2016. Han hamnade sedermera hos Philippe Billard innan flytt-tåget gick vidare till Italien och Alessandro Gocciadoro i höstas. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.