Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så mycket förlorade ATG på söndagens teknikstrul

Foto: Maria Holmén/Lars Jakobsson/TR Bild/Montage
Camilla Filipsson, head of external communication, hos ATG. Foto: Maria Holmén/Lars Jakobsson/TR Bild/Montage

I söndags drabbades ATG av tekniska problem. Nu har spelbolaget gjort uträkningar på hur mycket man tappade i omsättning.

Publicerad:

Klockan 12.30 i söndags började de tekniska problemen för ATG. De föranledde att starten av V4 sköts upp en timme och starten av V75 sköts upp två timmar. Omsättningen på V75 uppgick till 156.229.229 kronor – nu har spelbolaget gjort en egna uträkningar på hur mycket man tror sig ha tappat i omsättning på grund av problemen.
– Vi har tagit hjälp av analysavdelning och fått fram siffror på hur mycket vi tappade i omsättning i söndags. Man kan självklart inte säga helt säkert, men enligt våra beräkningar var omsättningstappet på V75 fem miljoner kronor och tio miljoner kronor på övriga spelformer. Alltså 15 miljoner kronor totalt under söndagen. Skälet till att tappet inte blev större tror vi har att göra med att starten flyttades fram, säger Camilla Filipsson, head of external communication, hos ATG.

Har ni fått grepp om varför ni drabbades av problemen i söndags?
– Vi håller fortfarande på att ringa in vad som orsakade driftstörningen i söndags. Vi har under måndagen och tisdagen inte haft några driftstörningar. Vi kommer att ha förstärkt bevakning under V86-kvällen för att snabbt kunna agera om driftstörningen dyker upp igen. Vi uppmanar våra kunder att i god tid lämna sina spel, säger Camilla Filipsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.