Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så var uttagningarna till Uppfödningslöpningen

Foto: Tommy Andersson/ALN
Foto: Tommy Andersson/ALN

De här tolv hästarna är klara för Svensk Uppfödningslöpning som körs på Jägersro.

Publicerad:

Uttagningslopp 1:

Det blev ett högt tempo i det första uttagningsloppet till Svensk Uppfödningslöpning. Anders Zackrisson körde till spets med sin egentränade Letizia, ekipaget fick dock hård press av Lutfi Kolgjini och Speedy Face (e. Joke Face) och första varvet öppnades efter 1.12,9.

In på upploppet tröttnade Letizia betänkligt och missade finalplats. Det gjorde också Speedy Face. Segern i loppet gick i stället till Vanquish Kronos (e. Raja Mirchi) och Peter Ingves.
– Det var bra fart på loppet och vi vann rätt säkert, säger Peter Ingves.

Vidare till final:
Vanquish Kronos – Jerry Riordan
The Bucket List F. – Helena Burman
Casterly Rock – Tomas Malmqvist

Uttagningslopp 2:

Mattias Djuse hittade till spets omgående med sin egentränade Helloise Boko (e. The Best Madrik) och fick trava i beskedligt tempo. Första varvet gick efter 1.18,4 och ingen av konkurrenterna kunde gå i närkamp över upploppet.
– Jätteskönt. Det var inte oväntat, hästen har gjort det bra. Det är jättekul när vi har ett så pass fint fungerade koncept i stallet och får fram så pass fina hästar, säger Mattias Djuse.

Segertiden skrevs till 1.15,8a/1.640 meter.

Vidare till final:
Helloise Boko – Mattias Djuse
Global Un Poco – Svante Båth
Empire Garbo – Svante Båth

Uttagningslopp 3:

Christoffer Eriksson hittade till ledningen med Tomas Malmqvist-tränade Dats Caballo (e. Jocose) med Saranda Face (e. Lavec Kronos) i rygg till en början. Lutfi Kolgjini lyfte dock tidigt ut sin häst först utvändigt om ledaren. Dats Caballo öppnade varvet efter 1.15,6 och gick sedan undan enkelt över upploppet.

Vidare till final:
Dats Caballo – Tomas Malmqvist
Executive Caviar – Joakim Lövgren
Staro Litchi – Helena Burman

Uttagningslopp 4:

I det sista uttagningsloppet katapultstartade Fredrik Wallin-tränade Hot Chocolate (e. Chocolatier) och tog enkelt hand om ledningen. Hästen öppnade första varvet efter 1.15,4 och hade ett par längders ledningen in i slutsvängen. Hästen höll bra, men kunde inte freda sig mot Coin Perdu som avslutade bra den sista biten och tog hand om förstaplatsen.
– Han var lite ofokuserad idag. Det gick ruggigt fort runt slutsvängen, men jag hoppades att det skulle ta ut sin rätt på de längst fram. Min häst fortsatte att kliva på bra hela vägen, säger Erik Adielsson.

Vidare till final:
Coin Perdu – Svante Båth
Hot Chocolate – Fredrik Wallin
Harmon Boko – Mattias Djuse

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.