Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Salmela köpte dyrast

Foto: Lena Emmoth
Leave Your Sox On blev torsdagens dyraste häst. Han kostade köparen Petri Salmela 500.000 kronor. Foto: Lena Emmoth

Trixton-sonen Leave Your Sox On blev dyrast första dagen av Kriterieauktionen. Efteråt var köparen Petri Salmela av förståeliga skäl mycket nöjd med nyförvärvet.
– Spänningen under budgivningen var riktigt hög, säger han.

Publicerad:

500.000 kronor kom det dyraste köpet upp i. Detta efter att Bodentränaren Petri Salmela budat hem ettåriga hingsten Leave Your Sox On (e. Trixton–Lindy's Got Back).
– Det var naturligtvis mer än roligt att få den häst som på förhand lockade mest. Hästen var just i min smak och det är den här typen av hästar som jag haft mest framgångar med. Spänningen var hög under budgivningen och när resultatet blev klart och vi hade högst bud var det ungefär som att ha vunnit ett större lopp, sade Petri Salmela som köpte ettåringen till hästägare i stallet.

För första gången äger Kriterieauktionen rum på Wenngarn. Detta i två dagar.
– Visst hade man inte allt för stora förväntningar på den första dagen. På förhand tycker jag att fredagens hästar såg något mer intressanta ut, sade Petri Salmela.

146 hästar är anmälda till fredagens auktion och första utrop då är klockan 19.00.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.