Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Satsa allt på ett kort"

Foto: MARIA HOLMÉN
Kent Knutsson uttalar sig om Camp Nous chanser ikväll vid Axevallas V64-tävlingar. Foto: MARIA HOLMÉN

Kent Knutsson andas optimism med sin Camp Nou i första V64-avdelningen vid Axevallas kvällstävlingar. Hästen har två lopp i kroppen efter skada och bör gå framåt med dessa.

Publicerad:

– Camp Nou (V64-1) har varit skadad och fått två lopp i kroppen efter lång frånvaro. Tanken var att jag skulle starta igång honom med endast lite sparsam träning i kroppen så jag var överraskad att han var så bra i comebacken. Senast fick han en tuff första kurva i tredjespår och sedan vandra utvändigt om ledaren resterande del av loppet. Han gjorde det bra och tappade andraplatsen endast tio meter före mållinjen. Hästen håller ingen toppform, men skulle de här två loppen föra fram honom lite mer formmässigt, vilket det känns i träningen som att de gjort, bör det räcka långt ändå. I toppform hade jag kunna utlova seger då jag tycker han har klart bäst kapacitet i loppet. Det snäva femtespåret bör gå bra och jag kommer att satsa allt på ett kort från start. Det är full laddning mot ledningen som gäller. Jag vill undvika dödens med honom och kommer syna den som tar emot honom. Det är risk för galopp samt risk att bli utkörd för två omstarter, men då får det bli så. Hästen är väldigt kvick och den korta distansen tror jag är en fördel för honom. Jag tycker han är en befogad favorit. Skulle han vara lite het i värmningen presterar han som bäst, säger Kent Knutsson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.