Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sauveur klar för Olympiatravet

Foto: Martin Langels/Aln
Sauveur fick på söndagkvällen en inbjudan till Olympiatravet och Åke LIndblom tackade ja direkt. Foto: Martin Langels/Aln

Åke Lindbloms Sauveur slutade tvåa i gårdagens Olympiatravuttagning på Axevalla efter en strålande avslutning. Men Åke behövde inte misströsta länge. På söndagen blev hästen inbjuden till Olympiatravet och Åke tackade ja på studs.

Publicerad:

B.B.S.Sugarlight är i form av sin titel som regerande mästare redan klar för Olympiatravet. Därav fick Sauveur en extra chans att komma med i Olympiatravet då Åbys sportchef Jon Walter Pedersen i söndags meddelade att han delat ut ett wildcard till Sauveur.
– Sauveur var tvåa på ett imponerande sätt. Jag tror jag hade 1.09 sista varvet och 1.08 sista 400-500 meterna så han gjorde det fantastiskt bra. Vi bjöd in honom för att Åke Lindblom ska få chansen att förbereda honom på bästa sätt. Åke var väldigt nöjd med inbjudan och tackade ja direkt, sade Jon Walter Pedersen i programmet "Sista Sväng" på atg.se på söndagkvällen.

FAKTA

Olympiatravet

Svensk Travsport och Sveriges Olympiska Kommitté har sedan 1979 haft ett samarbete som varje år utmynnar i Olympiatravet, vilket avgörs på Åby i april. En del av omsättningen på V75 denna lördag tillfaller Sveriges Olympiska Kommitté som sedan fördelar pengarna bland svenska olympier och paraolympier. För hästarna handlar Olympiatravet om 2.140 meter med bilstart och 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.