Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Scandal Play hedras

Foto: MIA TÖRNBERG
Scandal Play och Lars Marklund. Foto: MIA TÖRNBERG

En riktig hjälte får sitt eget lopp på Bodentravet. Scandal Plays Minne körs för första gången den 1 juni.

Publicerad:
Scandal Play (e. Super Play) kom till Bodentränaren Lars Marklund som fyraåring 1994. Hästen hade redan då hunnit visat hög kapacitet och bland annat vunnit inom rikstoton. Men det var hos Lars Marklund han utvecklades till en världsstjärna med bland annat dubbla vinster i Olympiatravet och seger mot självaste Zoogin i Sundsvall Open Trot.
 
Scandal Play tävlade ända upp i tolv års ålder och gjorde bokslut med hela 50 segrar och 12,1 miljoner kronor på kontot.  Sedan fick han en skön pensionärstillvaro hemma hos Lars i Hortlax i Piteå Kommun. I oktober förra året föll hästen ihop i sin hage och begav sig som 25-åring till de evigt gröna ängarna.
 
– Visst var det tråkigt, men han behövde aldrig plågas och fick ett värdigt slut. Hästen ligger numera också begravd på det ställe där han trivdes som allra bäst, nämligen i sin hage, säger Lars Marklund.
 
Den 1 juni avgörs Scandal Plays Minne under Bodens V86-kväll. Loppet är öppet för hästar som tjänat minst 500.000 kronor och avgörs över 2.140 meter med bilstart. Förstapriset är 100.000 kronor.
 
Artikeln kan läsas i sin helhet i dagens tidningsutgåva. 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.