Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Scarlet Knight-syster till avel – betäcks med Uncle Lasse

Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75
Ruby Trap lägger tävlingsskorna på hyllan. Ska betäckas med Uncle Lasse. Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75

2015 blev det seger för Stefan Melanders Ruby Trap i Drottning Silvias Pokal. Nu är det klart att det sexåriga stoet går till avel.

Publicerad:

Scarlet Knight-systern Ruby Trap (e. Explosive Matter–Ruby Crown) har gjort sin sista start. Det numera sexåriga stoet, som segrade i Drottning Silvias Pokal under 2015, kommer att gå till avel och närmast bli betäckt med Uncle Lasse. Ruby Trap hade en ruggigt fin start på tävlingskarriären och vann fem av sju lopp som treåring. Som fyraåring blev det fyra segrar på 18 försök, där segern i Drottning Silvias Pokal är vad som sticker ut allra mest.

Nu meddelar Stefan Melander att V75-starten på Färjestad den 21 januari blev hästens sista. Totalt startade hon 47 gånger, tog tio segrar och tjänade 1.456.300 kronor. Ruby Trap noterades för rekordet 1.11,3ak.

Stefan Melander ropade in Ruby Trap på auktionen i Lexington när hästen var ett år. Detta till ett pris av 45.000 dollar. 

I vinnarcirkeln efter Ruby Traps seger i Drottning Silvias Pokal sade Catarina Lundström följande:
– Stefan har kollat på många av mammans avkommor efter Scarlet, men ingen har fallit i smaken innan han hittade Ruby Trap.

Melander meddelar också att Ski To The Max kommer att avsluta karriären inom kort för att gå till avel. V75-finalerna på lördag blir hästens sista framträdande på tävlingsbanan. Även Ski To The Max kommer att betäckas med Uncle Lasse. Ski To The Max har inför lördagens lopp startat 60 gånger och tjänat 964.314 kronor och tagit tio segrar. Som snabbast har hon sprungit 1.11,0ak.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.