Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seger för Redéns nyförvärv

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Missle Hill har nu sprungit in över 1,7 miljoner kronor. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Evaluate eller Fric du Chene var frågan. Svaret i fyraåringarnas duell blev Missle Hill. Och Örjan Kihlström tangerade därmed Stig H Johansson i antal rikstotosegrar.

Publicerad:

Fyraåringseliten har genom historien samlat klassiska vinnare genom åren. Exempelvis Zoogin, Victory Tilly, From Above, Torvald Palema och ifjol vann Giveitgasandgo på löpningsrekordet 1.09,5.

Något nytt rekord var inte aktuellt i årets upplaga med tanke på det ymniga regnet, men publiken bjöds i alla fall på ett rafflande upplopp.

Örjan Kihlström snabbstartade med Missle Hill (e. Muscle Hill) från innerspår och höll ledningen in i första sväng medan flera ekipage hamnade punchigt på det när det kördes från flera händer. Värst hamnade Frode Hamres Patent Leather på det med Erik Adielsson i vagnen och ekipaget fick en tung resa i tredjespår första 500 meterna innan de kom fram utvändigt Evaluate som tagit över ledningen tillsammans med tränaren Stefan Melander. 

Evaluate travade första 500 på 1.09,6 och Melander lät hästen få trava på medan Patent Leather hade svårt att gå i närkamp. Varvet travade Evaluate på 1.10,9. 

In i sista sväng kom Björn Goop till attack med spelfavoriten, den fransktränade Fric du Chene, och samtidigt försökte Melander rycka undan vad han kunde med Evaluate. 

Det skapades en lucka och i den kom Missle Hill fram perfekt. Efter en rafflande upploppsstrid lyckades den sistnämnde ta sig förbi med femtio meter kvar till mål.

Segertiden skrevs till 1.11,0a/1640 meter för Missle Hill och samma tid landade en tapper Evaluate på. Bakom tätduon smög franskfödde Fun Quick fram med Wilhelm Paal i sulkyn och knep tredjeplatsen.

Missle Hill tog hem 500 000 kronor i förstapris och det var Muscle Hill-sonens första framträdande på svensk mark. Hästen hade dessförinnan varit tvåa på Vermo i dennes första start i Daniel Redéns regi. Missle Hill tränades tidigare av Tony Alagna och Redén har tidigare till Travronden berättat att hästen påminner om Propulsion och har en jäkligt bra inställning.

– Daniel Redén berättade för mig att han var väldigt nöjd med hur hästen varit i träningen och Missle Hill var mycket bra idag. Det var svårt att veta på förhand hur hon skulle klara innerspåret, men när bilen släppte var det inga problem. Det kändes i sista sväng att jag hade att köra med och hoppades bara på lucka, sade segerkusken Örjan Kihlström.

Triumfen i V75-6 var för övrigt Örjans 1006:e rikstotoseger och han har därmed tangerat Stig H Johanssons antal rikstotosegrar i maratontabellen.

– Det betyder jättemycket och är väldigt stort för mig. Det fanns ju inte så många V65-lopp jag kunde köra på den tiden som Stig H Johansson var bäst. Nu har det blivit många V75-lopp, men det är ju bara de sista åren som det körts så många lopp. Jag är väldigt glad, sade Örjan Kihlström som tog den första rikstotosegern med egentränade Miss Flaxy den 16 november 1985. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.