Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Segerstaplaren klar för Olympiatravet

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Zenit Brick, Kim Eriksson och skötaren Andreas Lövdahl. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Det blev Nurmos-seger i guldfinalen – nu väntar Åby.

Publicerad:

Efter en lugn start hittade Kim Eriksson ut i andraspår med Zenit Brick (e. Make It Happen). När attacken via tredjespår kom gick Kaj Widell före med Queer Fish och tvingade kvar Zenit Brick i spåren en bra bit. På den sista bortre långsidan kunde Kim Eriksson hitta ner i rygg på dödenstravande Queer Fish. Efter draghjälp genom slutsvängen visade Zenit Brick sin styrka och avgjorde säkert på mycket fina 1.11,5a/2140 meter – nytt rekord för Nurmos sjuåring.
– Han var otroligt fin alltså. Det blev ju ett tjurigt lopp för honom, men han var gåvillig hela tiden – även när vi slank ner i rygg 600 kvar. Jag första genom sista sväng att vi hade goda möjligheter att vinna, sade Kim Eriksson i vinnarcirkeln. 

Segern i guldfinalen var inte bara värd 400 000 kronor utan den var också värd en biljett till Olympiatravet.
– Han är fortfarande lite valpig och grön. Han ville till exempel inte vända upp mot startbilen när det var dags för det. Han gör det otroligt bra.
Zenit Brick har nu sprungit in 1 300 000 kronor bara på sina sex starter under 2018 (totalt 3 795 896 kronor).
Stallkamraten Sir Ratzeputz kunde inget från ledningen efter ett inledande varv på 1.13,5. Istället var det Queer Fish som lade beslag på andraplatsen före Shadow Woodland.

Åbys sportchef Jon Walter Pedersen var på plats i vinnarcirkeln på Solvalla för att dela ut Olympiatravsbiljetten.
– Det har varit jättefina vinnare båda två, både On Track Piraten och Zenit Brick. Båda har gjort ruskigt bra prestationer, sade Pedersen, som även meddelade att kretsen kring Aubrion du Gers har tackat ner till ett wild card i storloppet på Åby. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.