Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Seismic Wave omutlig igen

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Seismic Wave och Örjan Kihlström. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Timo Nurmos har strött lovord över Seismic Wave sedan hästen kom till Sverige. Efter klass I-finalen är han fortfarande obesegrad på svensk mark efter fyra starter.

Publicerad:

I april fick Timo Nurmos in den fyraårige valacken Seismic Wave (e. Explosive Matter) i träning och Solvallatränaren berättade tidigt att hästen hade mycket att hämta. Nu har han gjort fem starter för Nurmos och tagit fyra segrar – den enda plumpen kom i Grosser Preis von Deustchland i oktober. På svensk mark vet Seismic Wave än så länge inte hur det är att förlora.

Valacken vann på 1.12,7a/2140 meter närmast före Beartime och Velasquez Gar. Örjan Kihlström placerade Seimic Wave i tredje utvändigt inledningsvis. Över upploppet höll han förtjänstfullt ifrån sig sina konkurrenter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.