Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Selin - ny försteman hos Sjöström

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Daniel Selin blir ny försteman hos Claes Sjöström. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Solvallatränaren Claes Sjöström har gjort klart med en ny försteman i sitt proffsstall. Det blir 28-årige Daniel Selin, som tidigare varit amatörtränare i Färila.

Publicerad:

Daniel har tidigare haft ett nära samarbete med Fredrik Fransson, som bland annat segrade med Monster Monsun inom V75 i Bollnäs tidigare i år. Men nu blir det alltså full fokus på den nya rollen som försteman i Claes Sjöströms stall i Rimbo.
– ”Frasse" har fortfarande mitt stöd och vi kommer alltid att vara kompanjoner. Men jag blir förstås inte lika aktiv då det gäller den biten, utan nu är det en ny spännande utmaning som väntar. Jag är sjukt taggad och kommer att gå in i min nya roll till 200 procent. Det hoppas och tror jag ska märkas. Det känns också bra att komma till ett stall i uppgång.

Vilka arbetsuppgifter får du?
– De vanliga för en försteman; jag ska täcka upp för allt som inte Claes hinner med själv. Så det gäller att ha en övergripande koll över hela stallet.

Du är en van hovslagare, blir det mycket av den varan även framöver?
– Jag har inte tagit detta jobb bara för att sko hästar, men givetvis kan det bli så att jag stöttar upp när det behövs. Det känns givet.

Löpkörning då?
– Jag kommer inte att tacka ja i samma omfattning som tidigare, utan välja lite mera. Mina två egna hästar Närby Panik (e. Järvsöviking, två segrar och 226.500 kronor) och On Fire Face (e. Exploit Caf, tjänat 33.700 kronor) följer med mig till Claes.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.