Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ser intressant ut"

Foto: Hanold/ALN
Pär Hedberg uttalar sig om kvällens chanser vid Axevallas V64-tävlingar. Foto: Hanold/ALN

Pär Hedberg har två ganska betrodda hästar ikväll vid Axevallas V64-tävlingar. Travronden fick en pratstund med honom inför tävlingarna för att kolla statusen och tankegångar.

Publicerad:

Stoms Mia (V64-2) är ute över sin favoritdistans ikväll. Hur ser du på hennes möjligheter?
– Allt är som det ska med henne efter senast då hon hade problem att följa sista biten. Hon hamnade för långt bak och trivs bäst när hon får vara med i främre träffen direkt. Hon fick mycket pengar på sig ifjol och har ännu inte vunnit i år, men det har varit en del tillfälligheter och formen är bättre än vad raden ger sken utav. Hon var jättebra som tvåa näst senast. Jag tror hon ska kunna vara med i platsstriden, säger Pär Hedberg.

Helga Palema (V64-4) har även hon bäst statistik över kort distans och förutsättningarna är bra, men hon har varit ifrån ett tag. Anledning till uppehållet?
– Hon var inte riktigt fräsch senast och har blivit åtgärdad. Hon brukar prestera bra direkt efter ett uppehåll och det ser intressant ut ikväll. Hästen är snabb från start och har ett perfekt utgångsläge. Hon lär spetsa initialt och grundtanken är att köra i ledningen. Hon var fin vid segern näst senast med skor på hovarna så att alla behöver gå med skor kan vara positivt för henne. Hon ska kunna vara med i segerstriden, avslutar Pär Hedberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.