Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sexfaldig miljonär slutar

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Knows Nothing blir avelshingst i Finland. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Så sent som i november segrade hästen i gulddivisonen. Nu är det på grund av en skada färdigtävlat för Reijo Liljendahls sexfaldige miljonär Knows Nothing.

Publicerad:

Numera åttaårige Knows Nothing (e. Kadabra) kom i Reijo Liljendahls träning hösten 2014 som femåring. Hästen hade en framgångsrik unghästkarriär bakom sig och segrade bland annat i försök till Hambletonian för att sluta femma i finalen (Market Share vann). Han tävlade som fyraåring mot äldre eliten i Kanada och gjorde det bra även där med fem vinster och 700.000 kronor i intjänade pengar.

Knows Nothing köptes av hästägarna Ravitalli Hannu Laakkonen Oy & ML Stable Oy för 240.000 dollar på Harrisburgauktionen 2013. Han hade tjänat cirka fem miljoner då Reijo Liljendahl fick förtroendet och det blev ytterligare en dryg miljon på kontot hos Solvallatränaren. Tyvärr hade hästen lite svårt för att hålla sig helt fräsch och fick ingen riktig kontinuitet i sitt tävlande. Största segrarna på svensk mark togs i Silverörnen på Solänget och Hilda Zonetts lopp på Bergsåker (gulddivisonen i november).
– Tyvärr blev Knows Nothing halt efter Bergsåkersloppet. Han fick en smäll på ett gaffelbandsfäste och det var svårt att få någon ordning på den här skadan. Därför har han nu fått avsluta tävlingskarriären för att istället bli avelshingst i Finland, berättar Reijo.

Den sistnämnde tyckte verkligen om Knows Nothing.
– Det mesta hade väl tagits ur Knows Nothing då han kom till mig, men han gjorde några riktigt bra insatser även i Sverige. Det var en väldigt fin häst.

Knows Nothing avslutade karriären på 19 segrar och 6.426.386 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.