Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sexsiffrigt stöd till Östersund: "Väldigt tacksamma"

Foto: HANOLD/ALN
Östersundstravet får 600.000 kronor i stöd till arrangemanget av höstens Mastersfinal. Foto: HANOLD/ALN

Östersunds kommun öppnar plånboken inför höstens Trotting Masters-final. Jämtlands Travsällskap har beviljats ett stöd på totalt 600.000 kronor till arrangemanget av storloppet.

Publicerad:

I september står Östersundstravet värd för finalen av UET:s löpningsserie Trotting Masters. Ett arrangemang som inte bara är banans största någonsin utan även det dyraste. I sin ansökan beräknade Jämtlands Travsällskap kostnaderna till 3,5 miljoner kronor och av den summan kliver nu Östersunds kommun in med en dryg sjättedel. Vid ett sammanträde på onsdagen beviljade kommunstyrelsen ett stöd på 600.000 kronor till Jämtlands Travsällskap, vilket Östersunds-Posten var först med att rapportera om.
– Vi är väldigt tacksamma. Vi hoppades på ett belopp i den här storleksordningen och det känns så klart bra att veta att vi har kommunen bakom oss inför arrangemanget, säger Östersunds travbanechef, Jan Quicklund, till Travronden.

Stödet är uppdelat i två delar. 500.000 kronor går till själva arrangemanget medan 100.000 kronor är öronmärkta för att säkerställa att evenemanget blir en "publik framgång".
– Vi är nöjda med det upplägget. Den senare summan kommer att gå till bland annat marknadsföring och den förra till de förbättringar vi vill göra på banan. Det känns bra att vi har fått förtroendet att själva kunna besluta var pengarna gör mest nytta, säger Jan Quicklund.

Och var gör de mest nytta?
– Det här stödet innebär att vi dels kan bygga ett nytt staket, dels asfaltera på publikplats och bredda banan på upploppet.

Söndagen den 16 september körs storloppet inom en extrainsatt V75-omgång på banan. De hästar som samlar flest poäng under Trotting Masters-serien har förtur till en plats i finalen.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.