Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Sista loppet som tränare – men inte sista som kusk"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

På fredagen satte Jimmy Takter punkt för sin enastående karriär. Och han gjorde det förstås med en seger. Tvåårige Hillofamistery vann i svenskens sista start som tränare.

Publicerad:

1.13,4 visade klockan när hingsten segrade för Josert Fonseca i Chester. Hillofamistery ägs av Mellby Gård som kunde räkna hem ett förstapris på 6.000 dollar. 

Segern var Jimmy Takters andra på lika många dagar. På torsdagen satt han själv bakom Im All Pink på samma bana och köra lopp, det tänker han fortsätta med trots att stallet i New Jersey nu bommas igen.
– Nu är det slut med stall Takter. Det var sista loppet som tränare, men det i torsdags var inte det sista som kusk. Jag kommer att köra något lopp åt Nancy och Per ibland. Jag är ju ungdomen själv, säger Takter till Travronden.

Beslut fattat om Tactical Landing

Tävla vidare – eller sluta precis som tränare Takter? Treårige Tactical Landing har varit föremål för mångas spekulationer på sistone. På fredagen träffade Jimmy Takter ägarkretsen till stallets store stjärna och ett beslut fattades i frågan.
– Han kommer att stå som avelshingst nästa år, berättar Takter.
– Jag tycker att det är rätt nu när jag inte kan vara med på samma sätt. Han har lite problem med fräschören och det är för mycket risk att fortsätta tävla. Samtidigt är det synd för det hade varit en intressant häst för alla slags lopp. Det är den sorten. Och de kommer inte varje år, det kan jag lova dig.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.