Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Självklart är man stolt"

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Kung Edwards S:t Leger-seger gav Nicklas Dyrberg priset som Årets amatör på Jägersro. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Nicklas Dyrberg är Årets amatör på Jägersro. 50-åringen prisades på banans hästgala på fredagen.

Publicerad:

Endast en starthäst på träningslistan, men inte vilken starthäst som helst. I oktober vann Nicklas Dyrbergs Kung Edward klassiska S:t Leger på Åby och den segern föll juryn i smaken när Jägersro höll sin hästgala på fredagen. Nicklas Dyrberg utsågs till Årets amatör.
– Det var jätteroligt. Självklart är man lite stolt, säger Dyrberg till Travronden.

I motiveringen lyfte juryn fram din storloppsseger. Vad minns du av den?
– Det är ett gammalt fint lopp och det var stort att få vinna. Där fick vi lite upprättelse efter att ha varit nära, men ändå missat att gå till final i derbyt som var huvudmålet, säger Nicklas Dyrberg som nu håller på att förbereda sin häst för kommande säsong.
– Han är fortfarande lite valpig och det borde finnas en del utveckling kvar i honom. Jag tror att det blir ett spännande år. Han känns stark och väldigt fin.

Till vardags är Nicklas Dyrberg konsult inom maskin- och industriteknik och de senaste femton åren har han tränat hästar på fritiden. Med stor framgång. Förutom Kung Edward har han även fått fram V75-vinnaren Zinedine Bob och King Louis.
– Alla tre har klivit över en halv miljon i intjänade pengar. Det har gått jättebra.

...och krävt en del arbete, antar jag. Hur mycket tid ägnar du åt hästarna?
– Haha, det är väl i stort sett all övrig tid efter jobbet. Som tur är har jag en fantastisk sambo som också är intresserad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.