Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sjätte raka för Glads Amiral

Lars-Erik Glads Amiral du Retz fortsätter att övertyga. I helgen tog First de Retz-sonen sjätte raka segern när han rekordsänkte till 1.13,5a/1.900 meter på Mariendorf-banan i Berlin.

Publicerad:
Franskfödde Amiral de Retz var uppanmäld, till klassen för hästar som tjänat 60.000 euro (själv har han just passerat 30.000 euro). Sexåringen, som tränas av den i Tyskland verksamme svenske tränaren Lars-Erik Glad, vann lätt på 1.13,5a/1.900 meter, vilket var tävlingsdagens klart snabbaste segertid, och fick 1.800 euro i segerpremie.  Jochen Holzschuh har suttit i sulkyn vid alla segrarna.
 
Det kördes samma dag en förlöpning till Tyskt Travderby, för treåringar. Dream Vacation-sonen Blackhawk var överlägsen på 1.15,8/1.900 meter för Arnold Mollema. Förstapriset var 4.000 euro.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.