Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skandalen i Östersund

Foto: HANOLD/ALN
Jimmy H Andersson var en av de drabbade kuskarna efter omstartsskandalen i Östersund. Foto: HANOLD/ALN

Skandal är ett starkt ord, men det var inte fel att använda detta för att beskriva vad som hände i samband med GS75-3 på Östersundstravet.

Publicerad:

Först blev det en ”normal” bilomstart på grund av att ett ekipage tog fel spår. Men omstart nummer två var allt annat än normal. Flertalet av kuskarna uppfattade nämligen inte att det var omstart, utan fortsatte i nästan ett varv i tävlingstempo.
– Jag varken hörde omstartssignalen eller såg några andra tecken på att det var omstart. Till skillnad mot första omstarten fälldes även startbilsvingarna in. Jag satt utvändigt om Ulf Ohlssons ledare Homemade Bourbon och Ulf frågade mig i andra kurvan (efter 700 meter) om det var lopp eller inte. Så här får det bara inte gå till, säger Jimmy H Andersson och fortsatte:

– Funktionärerna uppfattade inte heller att vi körde i tävlingstempo, utan hade då redan kallat till en ny start.

I själva loppet, som gick över lång distans, tröttnade Homemade Bourbon redan 800 kvar och drog med sig Eli's Surprise. Båda hästarna hade onekligen rätt att bli trötta.

Loppet vanns av Robert Dunder med tio-oddsaren Our Soleado (e. Love You).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.