Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skräller i det första heatet

Foto: Tommy Andersson/ALN
Midnight Hour vann det första heatet av Åby Stora Pris. Foto: Tommy Andersson/ALN

Favoriten Volstead tog hand om ledningen, men stumnade helt på upploppet. I stället blev det finsk seger i det första heatet av Åby Stora Pris genom Midnight Hour.

Publicerad:

Spetsstriden i det första heatet av Åby Stora Pris blev ingen dramatisk historia. Volstead och Johnny Takter försvarade innerspåret och sedan såg vägen mot seger ut att ligga öppen för det favoritspelade ekipaget. Men på upploppet stumnade Volstead (e. Cantab Hall) i tät och från rygg ledaren spurtade i stället finske Midnight Hour (e. Diesel Don) till seger via open stretch på 1.10,7a/1.640 meter. Segern var värd 400.000 kronor.

Italienske Turno di Azzurra (e. Love You) avslutade starkt från tredje par utvändigt, men var chanslös att hota vinnaren. Iikka Nurmonen satt upp bakom Midnight Hour och han var förstås nöjd efter loppet.
– Det var ganska lätt. Hästen känns mycket fin i dag, sade Nurmonen i vinnarcirkeln.

Så gick snacket på stallbacken
– Tyvärr fick jag ingen bra draghjälp genom sista sväng, jag kände där att jag nog slår hästarna invändigt men vinnaren gick väldigt snabbt via open stretch. Helhetsintrycket var positivt, säger Erik Adielsson om tvåan Turno di Azzurra.
– Jag körde upp i vagn med Muscle Hustle när jag skulle ner i andraspår, lite klantigt. Det touchade bara i så det var inget som hämmade honom sedan, han kändes fin. Inga ändringar till nästa heat. Däremot blir det barfota runt om på Nahar, säger Robert Bergh.
– Han gick okej och kändes normalt, säger Örjan Kihlström om Whitehouse Express.
– Det blev för tufft med dödens, men han kändes fin i övrigt, säger Johan Untersteiner om Canari Match.

17.50 körs det andra heatet. Om Midnight Hour vinner tar han hem slutsegern, i annat fall väntar skiljeheat senare i eftermiddag.

Resultat, Åby Stora Pris Heat A:
1. Midnight Hour, 1.10,7
2. Turno di Azzurra, 1.10,8
3. B.B.S.Sugarlight, 1.11,0
4. Whitehouse Express, 1.11,1
Opl. Volstead, 1.11,2, Nahar 1.11,2, Canari Match 1.11,3, Muscle Hustle 1.14,5g.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.