Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Skrotar 84:an - ny startbil på väg till Örebro

Foto: null
Så här ser den nya startbilen ut före ombyggnationen.

Den är 32 år gammal och har helt enkelt gjort sitt. Örebro byter ut sin nuvarande startbil mot en från 2012 till en kostnad av cirka 800.000 kronor.

Publicerad:

Onekligen är det ett avsevärt skutt uppåt i årsmodeller. Den nya startbilen är 28 år ”yngre”, men inte alls klar för några travlopp ännu.
- Vi har köpt en begagnad Dodge Ram från 2012 som har gått 4.000 mil. Det tar lite tid med papper och så och sedan ska den förstärkas i fjädringen. Men vi räknar med att den nya bilen kommer hit till oss under den här veckan, berättar Örebrotravets sportchef Claes Broberg.

Det återstår emellertid mycket jobb innan det kan bli tal om att släppa iväg några tävlingshästar,
– Den ska skickas vidare för ombyggnad i Tierp. Det kostar lite extra, men vi vill att bilen även ska gå att köra på vanlig väg. Då kan den hyras ut till andra banor utan användande av trailer, fortsätter Claes Broberg.

Så hur mycket kostar den i färdigt ”startbilsskick”?
– Det landar på ungefär 800.000 kronor. Just Dodge Ram är den typ som just nu är populärast om man är ute efter en tilltänkt startbil. Det var inte heller aktuellt att köpa någon befintlig startbil, då dessa i regel är alldeles för slitna för att det ska vara intressant.

Så när gör 2012:an debut?
– Jag vill att den ska vara ”fit for fight” till våra Breeders Crown-tävlingar den 13 april nästa år.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.