Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Solvalla gör om – så blir elitloppshelgen

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Allt talar för tomma läktare sista helgen i maj. Nu meddelar Solvalla att elitloppshelgen kommer att äga rum oavsett.
Men inte utan förändring. 
– Att ställa in Sweden Cup blev ett ganska givet beslut ändå, säger Anders Malmrot. 

Publicerad:

Nu står det klart att elitloppshelgen blir av sista helgen i maj. Solvalla har planerat för en helg som i stort ser ut som den brukar vad gäller tävling, med några stora undantag. I nuläget är publikbeslutet inte definitivt utan ett slutgiltigt besked presenteras 4 maj. Det mesta talar ändå för att elitloppshelgen körs inför tomma läktare. 
– Det är det näst bästa alternativet. Självklart hade vi hellre haft 25 000 på plats, men nu handlar det om att laga efter läge. Vi får försöka bjuda på en jättetrevlig tv-upplevelse istället, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.  

Utöver publiken är det fler saker som blir annorlunda med 2020 års upplaga. Elitloppet körs med samma förstapris och enligt samma modell som tidigare. Däremot utgår Sweden Cup helt samtidigt som förstaprisen sänks i två namnstarka lopp. Harper Hanovers lopp går från 900 000 kronor i förstapris till 500 000 kronor och Montéeliten sänks från 300 000 till 200 000.
– Att ställa in Sweden Cup blev ett ganska givet beslut ändå. Det skulle i så fall fyllas med 21 hästar och vi har en begränsat möjlighet till utländska ekipage. Då måste vi göra några förändringar i tävlingsschemat helt enkelt, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Istället för försöken i Sweden Cup tillkommer två nya lopp vars propositioner inte är helt klara ännu. Finalen ersätts inte med något lopp och inte heller Frankrikematchen som skulle ha körts på söndagen. Slutsumman blir att fredagen lämnas orörd och att det körs tolv lopp både på lördagen och söndagen. Vad gäller redan köpta biljetter hänvisar Solvalla till beskedet som kommer att lämnas 4 maj.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.