Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Solvallas rekordförsäljning

Foto: Maria Holmén/Travronden
Solvallas restaurangbiljetter till Elitloppshelgen gick åt i rekordfart. Foto: Maria Holmén/Travronden

Under måndagen släppte Solvallas restauranger biljetterna till Elitloppshelgen – och de har gått åt i rekordfart. På ett fåtal minuter var biljetterna till Kongressen slut.

Publicerad:

Fyra minuter. Så lång tid tog det för att Solvalla skulle sälja slut restaurangplatserna till Elitloppssöndagen. Ett maffigt säljrekord då det tidigare låg på ungefär en halvtimme.
– Det är absolut rekord. Kongressen tog slut på fyra minuter och det finns säkert olika anledningar till det. Vi har ett mer kraftfullt system i år och det är väl det som gör att det gått så fort. Sedan hoppas vi givetvis att gästerna ser oss som eftertraktade, säger Solvallas restaurangchef Morgan Lydebring.

Även biljetterna till Kongressen på lördagen är slut. De gick åt på drygt 20 minuter.

För den som vill boka restaurangplats på Solvalla under Elitloppshelgen finns fortfarande chansen.
– Det går att hålla koll på Elitloppet.se och utbudet som finns under biljettförsäljningen där. Det kan se ut som att platserna är slut på sina ställen, men det kan vara någon som inte genomför köpet och då kan det dyka upp någon enstaka plats igen. Men vi har lagt ut rubbet och kommer inte att släppa fler biljetter än vad vi gjort. I nuläget är Första parkett och Kongressen slut, men på övriga ställen finns det fortfarande lediga platser.

Hur många serverar ni på Solvalla den här helgen?
– Antalet sittande gäster är ungefär 10.000 personer. Det är ett gigantiskt och ett av Sveriges allra största matleveranser.

Anders Malmrot tillträdde som sportchef för Solvalla i januari och har redan nu släppt ett par sportsliga nyheter. I restaurangväg kommer man dock att hålla kvar vid fjolårets plan.
– Vi valde att hålla igen lite på nyheterna i år. För oss handlar det om att förvalta nyheterna vi kom med förra året. Det som är nytt är väl att vi har ett kraftfullare system när det kommer till biljettförsäljningen, säger Morgan Lydebring.

Elitloppshelgen äger rum mellan 25-27 maj.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.