Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sorbet höll från ledningen: "Det var inte helt givet"

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Örjan Kihlström och Sorbet lyckades ta sig till ledningen i guldfinalen.

Publicerad:

Det tog en lite stund, sen satt Lutfi Kolgjini och Dante Boko i ledningen. Då ställde Örjan Kihlström och Sorbet (e. Super Photo kosmos) en fråga som besvarades precis på det sättet som kusken hade önskat. Ut på slutrundan satt Daniel Redén-tränade Sorbet i ledningen med Zenit Brick på utsidan. När upploppet kom hade Kihlström skaffat sig ett försprång som ingen lyckades ta igen.
– Det var inte helt givet att vi skulle få ta över ledningen, men jag ville avvakta och se hur det utvecklades. Ludde fick ju köra några hundra meter för att ta sig till ledningen, sade KIhlström i vinnarcirkeln.

Det var dock inte helt utan dramatik den sista biten. Nimbus C.D. närmade sig mycket och segermarginalen blev inte särskilt stor.
– Vi hade ett hyfsat försprång och det kändes som vi skulle greja det, men Nimbus avslutade verkligen bra i dag.
Segern var den andra raka för Sorbet och den togs på 1.13,7a/2140 meter. Förstapriset var 400 000 kronor. 

"Helt otroligt"

Nimbus C.D. tog alltså hand om andrapriset efter ett lopp i tredje invändigt. Han gjorde det med ett positivt intryck i sin tredje start för Robert Bergh efter ett tävlingsuppehåll på över två år.
– Det är magnifikt och helt otroligt att han kan vara så här bra i sitt tredje lopp. Han har fått fina lopp och han tackade för det på ett enastående sätt tycker jag, sade Robert Bergh till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.