Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Souloy-tätt i Atlantique

Foto: MIA TÖRNBERG
Moving On är titelförsvarare i Prix de l´Atlanqique. Foto: MIA TÖRNBERG

Moving On är titelförsvarare i Prix de l´Atlantique. På lördag är det dags för årets upplaga och alla nordiska storloppsarrangörer följer med stort intresse vad som händer på Paris-banan Enghien.

Publicerad:
Åtskilliga av de hästar som är aktuella för Prix de l´Atlantique är intressanta för de storloppsarrangörer som de närmaste veckorna ska få ihop startfält till sina lopp: Lotteria i Neapel, Olympiatravet, Seinäjokis storlopp nästa vecka, därefter Finlandia Ajo, sedan Copenhagen Cup och så då Elitloppet sista helgen i maj med Oslo Grand Prix på Bjerke ytterligare två veckor senare. 
 
16 hästar får plats i Prix de l´Atlantique och till stor del är det Fabrice Souloy som styr hur den slutliga startlistan formar sig. Han har nämligen hela åtta (!) hästar med på anmälningslistan: Pascia´ Lest (som vann i Turin igår), Un Mec d´Heripre (som ströks ur Grand Criterium de Vitesse i början av mars), Moving On, Princess Grif (tvåa bakom Pascia´ Lest i Turin), Lionel, Vincennes, Treskool du Caux och Your Highness!
 
Att Moving On och även norske Lionel ska starta är klart. Lionel var inne på Vincennes i lördags och gick ett jobb före tävlingarna med Franck Nivard i sulkyn.
 
- Jag körde 2.000 meter och var mycket nöjd med hur Lionel kändes. Nu går han till Prix de l´Atlantique, sade Nivard till Paris Turf.com.
 
Franck Nivard var ordinarie kusk på Lionel fram till storloppen på Vincennes i januari-februari. Då fick Örjan Kihlström chansen eftersom Nivard då blev upptagen av Bold Eagle. Nu är alltså Nivard tillbaka bakom Prix de Paris-vinnaren, då han blev Bold Eagles baneman.
 
Bold Eagle är (som väntat) inte anmäld till Prix de l´Atlantique, han ska inte starta förrän efter betäckningssäsongen och tar då sikte på Criterium des 5 Ans som första matchningsmål. Inte heller den redan Elitloppsinbjunde Criterium de Vitesse-vinnaren Timoko är anmäld till Prix de l´Atlantique.
 
Anna Mix och Your Highness, som är klara för Olympiatravet den 30 april, lär knappast starta i Prix de l´Atlantique.
 
Startlistan blir klar på onsdag.

Anmälningslistan

Prix de l´Atlantique, lördag 23 april, 2.150 meter autostart, samlad prissumma 200.000 euro (hästens tränare inom parentes):
I fallande startprissummeordning:
Tiego d´Etang (Christian Bigeon)
Univers de Pan (Philippe Daugeard)
Pascia´ Lest (Fabrice Souloy)
Billie de Montfort (Sebastien Guarato)
Un Mec d´Heripre (Fabrice Souloy)
Aladin d´Ecajeul (Sebastien Guarato)
Brillantissime (Philippe Allaire)
Bird Parker (Philippe Allaire)
Kadett C.D. (Robert Bergh)
Sierra Leone (Jean William Hallais)
Moving On (Fabrice Souloy)
Princess Grif (Fabrice Souloy)
Lionel (Fabrice Souloy)
Anna Mix (Franck Leblanc)
Tornado Bello (Thomas Levesque)
Reserver:
Vincennes (Fabrice Souloy)
Treskool du Caux (Fabrice Souloy)
Africaine (Jean Etienne Dubois)
Your Highness (Fabrice Souloy)
Tabriz du Gite (Jean Lelievre)
Black d´Avril (Frederic Prat)
Luckycharm Hanover (Daniel Redén)
Ursa Major (Stephane Proovost)
Duke Of Greenwood (Peter J Strooper)
Increased Workload (Robert Bergh)
Ultra des Landes (Sebastien Hardy)
Air Frame (Ron Kuiper)
Traders (Philippe Allaire)
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.