Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spännande helg för Kevin

Foto: ALN
Kevin Oscarsson kan bli både Årets komet och vinna V75 Lärlingar i helgen. Foto: ALN

En pangstart på 2017, nominerad till Årets komet på Hästgalan och han sitter upp bakom Rainbow Of Nando i V75 Lärlingar på lördag. Den kommande helgen är minst sagt spännande för Kevin Oscarsson.

Publicerad:

I augusti 2015 flyttade Kevin Oscarsson till Halmstad. Numera jobbar han hos Stefan Persson – där har han fått en fin start på året och han är, efter nio segrar, med och nosar på en topp tio-placering i den totala kuskligan i hela landet.
– Det har varit en fantastisk start på året. Anledningen till det är att jag hela tiden får chansen bakom fina och vältränade hästar. Allting blir mycket enklare då och jag kan köra med ett helt annat lugn, säger Kevin Oscarsson.

Den kommande helgen kan bli något i hästväg för den nyblivne 22-åringen. Under fredagskvällen vankas Årets Häst-galan i Stockholm där han är nominerad till Årets komet och under lördagen kör han Sofia Aronssons Rainbow Of Nando i V75 Lärlingar. Loppet som samlat de femton som lyckades bäst i lärlingsloppen på V75 under 2016.
– Det är väldigt stort för mig att vara nominerad. Jag kommer ihåg att jag satt hemma med mamma och pappa och tittade när andra fick priset och sedan gick jag ut i stallet och körde mina egna ponnyer och drömde om att själv få stå där en dag.

Vad tror du om dina chanser?
– Jag hoppas så klart att jag har chans att vinna, men jag väljer att ligga lite lågt. De andra tre som är nominerade är fantastiskt duktiga och de är värda priset lika mycket. Det är kul att bara få vara nominerad och är det så att jag vinner är det en väldigt stor bonus.

Sedan kör du Rainbow Of Nando, tankar där?
– Det är en häst i bra form som är stark och rejäl och som tål att gå i spåren. Han kan vara rätt kvick i benen om man väljer att köra på rulle också. Det gäller för oss att hitta ut från innerspåret och då ska ses med rätt så bra chans tycker jag.

Halmstad då, hur lever livet?
– Jag trivs väldigt bra hos Stefan och han ger mig väldigt fina chanser. Både på banan och i stallet. Det ser spännande ut inför framtiden och i nuläget har jag inte planer på något annat än att bli kvar.

Vad drömmer du om under 2017?
– Det vågar jag knappt säga. Men målet är att hålla samma siffror som förra året och förhoppningsvis också kunna förbättra både inkörda pengar och antalet segrar.

Under 2016 körde Kevin Oscarsson exakt 400 lopp. Nu, i början av februari, har han redan hunnit med 67 uppsittningar. Håller han det snittet fortsättningsvis skulle det betyda att han passerar gränsen för maxantalet lopp man får köra utan att bli elitlärling året efter. 
– Planen från början var att jag skulle försöka hålla mig under gränsen även i år, men jag får så pass mycket fina chanser och jag vill inte stoppa hjulen som rullar så att säga. Är det så att jag i fortsättningen kommer att få chanser bakom mycket hästar kommer jag att fortsätta ta dem.

Slutligen, vad gör Kevin Oscarsson om tio år?
– Om tio år tror jag att jag är egentränare och att jag försörjer mig på det. Men jag hoppas även kunna åka runt och köra mycket lopp och att jag håller mig på en hyggligt hög nivå.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.