Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST och Solvalla bemöter kritiken

Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75/Montage
Petter Johansson och Anders Malmrot. Foto: Thomas Blomqvist/Kanal 75/Montage

Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen var starkt kritisk till beslutet att lägga Solvallas nya storlopp i tät anslutning till Åby Stora Pris. Nu bemöter både Petter Johansson och Anders Malmrot den kritiken.

Publicerad:

I fredags kom nyheten att Solvalla kommer att köra en duell mellan två hästar samma tävlingskväll som Jubileumspokalen. Loppet, som går under namnet The Showdown, betalar hela två miljoner kronor till vinnaren. Åbytravet och deras sportchef Jon Walter Pedersen hade lätt att hålla sig för skratt eftersom loppet, som är tänkt att locka hästar från den yppersta eliten, ligger enbart tre dagar efter Åby Stora Pris.
– Att lägga ett sådant här lopp så nära vårt gör ju att luften går ur ballongen. Jag hade kunnat köpa det om det Solvalla var ensamt om det här, men nu är även Svensk Travsport inblandat. Nej, det känns fan inte bra kan jag säga rakt ut. Det är för mycket badkar över hela grejen, sade Jon Walter Pedersen till Travronden i fredags.

Nu bemöter både Solvallas sportchef Anders Malmrot och Svensk Travsports sportchef Petter Johansson kritiken.
– Det är fullt förståeligt. Jag förstår att de känner att inverkar och påverkar på deras arrangemang eftersom det ligger i samma tidsperiod, säger Petter Johansson.

– Jag har pratat med Jon Walter efteråt och jag förstår att de känner sig besvikna över tidpunken på vårat lopp, men från vår sida känns det självklart att köra loppet nu när vi fick frågan. Får man till rätt ekipage kan det bli hur bra som helst, säger Anders Malmrot.

Både Anders Malmrot och Petter Johansson berättar att man jobbat mycket med att hitta det mest passande datumet för loppet. Vilket till sist blev 14 augusti.
– Som alla vet så är det från Elitloppet och framåt väldigt tätt med penningstinna storlopp och tävlingar. Vi vände och vred och jobbade med olika alternativa datum. Samtidigt ville vi ha en passande publikdag som har potential att utvecklas ytterligare. Med alla plus och minus i skålen hamnade vi slutligen på jubileumspokalsdagen, säger Petter Johansson.

Anders Malmrot:
– Vi pratade till en början om 3 juli, men det ligger tyvärr lite tidigt i kalendern. När vi förde diskussionen lite längre slutade det med att vi hade jubileumspokalskvällen att välja på.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.