Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Staffan Falk tackar för sig

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Svensk Travsports domarbas, Staffan Falk, har sagt upp sig efter fyra år på tjänsten.
– Det har varit en fantastisk möjlighet att få arbeta med sin hobby, säger Falk.

Publicerad:

I slutet av 2014 slutade Mikael Frödén som fuktionärssamordnare på Svensk Travsport. Under 2015 kom Staffan Falk in i den rollen, men med lite nya arbetsuppgifter, och tjänsten domarbas blev ett faktum. Till sommaren, fyra år efter att Staffan Falk började på tjänsten, väljer han att lämna Svensk Travsport, något som han haft i tanken under längre tid.
– Det var från början tänkt att jag skulle bli kvar i fem-sex år, nu blev det lite kortare än så av lite olika anledningar, men det har varit en härlig tid. Som inom alla yrken går det upp och ner, det går inte komma ifrån, men det har varit en fantastisk möjlighet att få arbeta med sin hobby på heltid, säger Staffan Falk.

En avgörande bit för Staffan Falk, det är restiden mellan hemmet i Heby och arbetet i Hästsportens Hus på Solvalla.
– Jag har börjat känna att restiden innebär en för stor del i förhållande till vad jag kan tänka mig avvara i vardagen. Att ha minst två timmars resväg till arbetet varje dag, när man som jag dessutom har fått reumatism och inte vet hur länge kroppen är fräsch, det är ohållbart. Jag vill njuta av livet, jag vill kunna träna häst igen, något jag saknat.

Nu är tanken att Staffan Falk går tillbaka till det arbete han hade innan, arbetet som lärare.
– Det jag uppskattar med läraryrket, det är att se folk växa. När man arbetar med ungdomar får man tillbaka så mycket, dels energi, men sedan känner man sig så mycket yngre själv också. Jag kände att det var dags att återgå till min lärarroll efter fyra år med den här utmaningen.

Han ser tillbaka på år av utmaningar, av hårt arbete, och av förändring.
– Under de här åren som jag varit domarbas tycker jag att vi har blivit bättre, framför allt har bedömningen domarna emellan blivit jämnare. Det som framför allt sticker ut är drivningarna, de har vi arbetat hårt med och nått resultat med. Så är det någonting jag tycker att jag med stolthet kan säga att jag varit med och påverkat, så är det den biten, säger Falk.

"Fått bredare och tydligare kommunikation"

Staffan Falks chef, sportchef Petter Johansson, är tacksam över arbetet som den avgående domarbasen lagt ner för Svensk Travsport.
– Framför allt har Staffan bidragit till att utveckla rollen vi har i dag, från funktionärssamordnare som den hette innan han började, till domarbas. I och med hans arbete har vi fått bredare och tydligare kommunikation, vilket är jättepositivt framför allt när det kommer till trovärdighetsfrågan.

I dagarna kom också en platsannons gällande tjänsten ut, och man hoppas på många ansökningar.
– Rollen som domarbas är någonting som Svensk Travsport behöver, sedan blir det alltid en anpassning av rollen utifrån vem man anställer. Jag hoppas att hon eller han som efterträder Staffan har drivkraft att fortsätta förbättra bedömningsstrukturen och klimatet inom domaryrket, säger Johansson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.