Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stig H Johansson: "Har handlat om en irritation"

Foto: TR Bild
Foto: TR Bild

Under gårdagen kunde Travronden avslöja att målet mellan Johan Högberg Livs med flera och motparterna Stig H Johansson och Erik Adielsson, lagts ner.
Nu väljer Stig H Johansson och Erik Adielsson för första gången att kommentera det hela efter beslutet.

Publicerad:

Turerna kring Corkyfallet har varit många, men nu har det sista sagts i och med Johan Högberg Livs med fleras beslut att lägga ner fallet mot Stig H Johansson och Erik Adielsson. Ett beslut som innebär lättnad.
– Jag har känt mig helt trygg i processen som sådan, men självklart är det jobbigt att bli anklagad för saker som man vet inte överensstämmer med sanningen, säger Erik Adielsson.

Även om han känt sig trygg med förfarandet och ett eventuellt domslut, så känner Erik Adielsson ändå att det påverkat honom negativt under resans gång.
– Det har känts väldigt tråkigt med de felaktigheter som skrivits i media och kanske framför allt sociala medier, men samtidigt är det här något jag nu lägger bakom mig, säger Adielsson.

Precis som Erik Adielsson har Stig H Johansson aldrig direkt varit orolig i målet, men påverkat honom, det har det gjort.
– Jag har väl inte mått så dåligt av det här, det har mer handlat om en irritation över att få en sådan anklagelse över mig. Det har givetvis inte varit roligt, även om jag själv och mina rådgivare varit hundra procent säkra på att man inte skulle förlora målet, säger Stig H Johansson.

Travtränaren har kunnat se tillbaka på en över 50 år lång karriär, utan några liknande incidenter. Han är också tydlig med att han förstår ägarnas frustration över Corkys tävlingsresultat på senare tid, men att det inte går att beskylla han eller Erik för det.
– Under hela min karriär har jag varit förskonad från sådana här saker, vilket kanske i för sig är ovanligt i den här relativt dynamiska branschen. Jag har full förståelse för att ägare kan bli jättebesvikna när deras häst inte går som förväntat, men att lägga skulden över det på mig och Erik i det här fallet, det var fel, säger Stig H Johansson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.