Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stig H Johansson: "Kan vara en outsider"

Foto: MARIA HOLMÉN
Stig H Johansson har fyra hästar till start på V86 ikväll. Foto: MARIA HOLMÉN

Kvällens V86-omgång delas mellan Bergsåker och Solvalla. Stig H Johansson har häst till start i varje avdelning som avgörs på Solvalla och berättar här om sina hästar.

Publicerad:

Först ut är Un Dernier Rire (V86-2) som har spår tre bakom startbilen.
– Un Dernier Rire (3) har gjort några bra lopp, men det fattas ändå lite för att jag ska vara helt nöjd. Jag tror att det finns lite mer att hämta om allt stämmer. Nu fick vi bra läge och jag hoppas på en fin löpning, i så fall kan han nå en bra placering, säger Stig H Johansson.

Picasso Tribut (V86-4) har gjort sju starter och hästens bästa placering, en andraplats, kom i den näst senaste starten.
– Picasso Tribut (7) får inte till det. Han tränar betydligt bättre än han tävlar, men i loppen är han trög och hamnar i positioner som han inte tar sig ur. Jag vill se bättring innan jag kan tro på hästen, säger Stig H Johansson.

I V86-6 startar Midnight Victory som Stig låter mest uppåt på om sina hästar inför kvällen.
– Midnight Victory (3) har suttit fast och haft sparade krafter i två raka starter. Hon är bra för dagen och har fin form. Får hästen en fin löpning kan hon var en outsider, säger Stig H Johansson.

Brokad Brodda (V86-8) kommer från en fjärdeplats, men var inte helt körbar till slut då.
– Brokad Brodda (9) har varit lite rullig till slut i två starter och det kan vara så att hon inte klarar av att gå barfota nu. Hon kommer att gå med skor runt om ikväll och kanske kommer det gå att köra på henne bättre då. Naturligtvis måste det lösa sig fint från det här läget om hon ska kunna vara långt framme, säger Stig H Johansson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.