Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnan lämnar Bergh

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75
Diamanten och Robert Bergh. Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL 75

Diamanten kommer att lämna Robert Bergh för att istället tränas av Stig H Johansson. Anledningen är att nya ägare har tillkommit.

Publicerad:

Det var Expressen som avslöjade att Kent och Peter Forsbergs Diamanten ska flyttas från Robert Bergh för att komma närmare Stockholm då det har anslutit nya ägare.

– Det stämmer och det är för att de nya ägarna och även vi då vill ha hästen i Stockholm, vi flyttar ju fler hästar också. Sju av nio ägare håller ju till runt Stockholm, säger Kent Forsberg till Expressen.

Diamanten (e. Adrian Chip) har under året vunnit Kungapokalen, Sprintermästaren och Grosser Preis von Deutschland. På 28 starter har hästen vunnit 20 och sprungit in 5 576 911 kronor.

Enligt tidningen Sulkysport kommer hästen framöver att tränas av Stig H Johansson.

För Expressen kommenterar Robert Bergh situationen så här:

– Naturligtvis tycker jag det är tråkigt och jag är besviken då vi haft ett långt och framgångsrikt samarbete med Forsberg genom åren. Diamanten köpte jag in till dem för 100 000 på auktion och trots att hästen nu sprungit in över 5,5 miljoner tycker jag att han har mycket ogjort då han är en häst för internationella lopp, avslutar Robert Bergh. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.