Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stoderbyvinnaren slutar: ”Har gett oss så mycket”

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Run Chica Run och Peter Untersteiner. Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

I september vann hon Derbystoet. Nu är det färdigtävlat för Peter Untersteiners trippelmiljonärska.

Publicerad:

Run Chica Run har gjort sin sista start. Det meddelade Anders Nilsson via sitt Twitterkonto under måndagen. Så sent som i går tävlade Run Chica Run i Breeders-semifinalerna på Solvalla utan att nå final. Dagen efter bekräftar tränaren Peter Untersteiner att tävlingskarriären är över.
– Vi har pratat i dag och tagit det gemensamma beslutet att låta henne gå till avel. Vi hade svårt att få igång henne i år och det var en stor lycka att vi lyckades hitta toppformen till Stoderbyt. Ägaren (Mikael Levin) kommer från Malmö och det var hans stora dröm att få vinna det loppet på Jägersro, säger Untersteiner.

"Väldigt tacksam"

Run Chica Run sprang totalt in 3 636 000 kronor under karriären.Totalt blev det åtta segrar på 20 starter utspridda över tre- och fyraåringssäsongen.
– Jag kände ju tidigt att det är lite extra till häst och hon vann debuten på ett fint sätt. Sedan var det faktiskt lite stolpe ut under treåringssäsongen och ändå tjänade hon drygt en miljon. Man tyckte ändå inte att det var vad det borde ha kunnat vara. Sedan klaffade det underbart med stoderbyt i år med bra spår i försöket och toppform. Man måste vara väldigt tacksam för det hon har gjort.
Scarlet Knight-dottern har Super Arnie som morfar och nu har arbetet med att hitta en lämplig hingst inletts.
– Nu ser man fram emot den dagen som det förhoppningsvis kommer en fin avkomma från henne.

Run Chica Run
Ålder: 4
Far: Scarlet Knight
Mor: Run Baby Run (e. Super Arnie)
Starter: 20 8–4–2
Pengar:  3 636 000 kr
Rekord: 14,7m *12,0am 14,0al
Uppfödare och ägare: Pallexperten i Malmö AB, Limham.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.