Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"För stor kostnad att anordna evenemanget"

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Trav på Siljan anordnades 2015. Foto: Micke Gustafsson/ALN

2015 anordnades trav på sjön Siljan i Dalarna. Tanken var att det skulle köras igen den 4 mars i år, men så blir inte fallet.

Publicerad:

Det är Dalatravet i samråd med Rättviks kommun som tagit beslutet att inte anordna tävlingar på isen, trots att det var tänkt att man skulle göra det.
– Vi hade blivit lovade från ATG:s håll att de skulle ha varit med i istravevenemanget genom att anordna totospel till fem lopp. I slutet av december ändrades detta helt och hållet och ATG informerade oss att de måste spara in kostnader och därför drar in totospelet från istravet. Att inte ha totospel på travtävlingar innebär naturligtvis att själva evenemanget kommer att hålla en lägre nivå för publiken, sponsorerna och de aktiva. Därför valde vi att ställa in hela arrangemanget. 2015 anordnade vi istrav på Siljan i samarbete med Rättviks kommun och ATG. Då kom det närmare 2.000 åskådare, trots att vädret inte var det allra bästa, säger Kaj Närhinen i ett pressmeddelande.
På ATG berättar man, precis som Kaj Närhinen nämnde, att det är av kostnadsskäl man väljer att dra sig ur 
– Istravet är ett fantastiskt trevligt evenemang, det måste jag börja med att säga. Från ATG:s sida känner vi däremot att det i slutändan blir en för stor kostnad i förhållande till det spel som vi får in. Ett sådant här evenemang kostar ATG en bra bit över 300.000 kronor att anordna spel till. Eftersom det inte finns någon infrastruktur på plats så gäller det allt ifrån el och den teknik som krävs för att anordna spel, till totokassor och personal. Därför har vi valt, nu när det ska sparas 100 miljoner på företaget, att inte gå med i samarbetet. Det är givetvis olyckligt att vi för en tid sedan sagt att vi ska anordna spel till evenemanget, för att sedan ändra oss. Där får vi ge oss själva lite kritik, men nu är situationen som den är. Bara för att ATG inte väljer att gå in i arrangemanget betyder det inte att det måste ställas in, men nu har man valt att gå den vägen ändå. Det tycker jag är tråkigt, säger Maria Guggenberger som arbetar på ATG med samhällsansvar, sponsring och event.
Gällande kostnadssparingarna på företaget ser Maria Guggenberger en attitydsförändring hos de anställda.
– ATG har alltid varit kostnadseffektivt men nu när vi ska spara 100 miljoner tycker jag vi tänker mer kring kostnaderna. Man ifrågasätter satsningar och kostnader på ett annat sätt än tidigare. Man är helt enkelt medveten om situationen och det tycker jag bara är nyttigt, avslutar Guggenberger.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.