Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storsatsar med Fernlund och Ising: "Spännande"

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Patrik Fernlund. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Leif Bengtsson har handlat toppstammat under året. Nu står det klart att Jasmine Ising och Patrik Fernlund får chansen att vara tränare i den nya satsningen.

Publicerad:

Det är Trav365 som avslöjar att entreprenören Leif Bengtsson, bakom Philip Consulting AB, kommer att göra en storsatsning tillsammans med paret Jasmine Ising och Patrik Fernlund på Julmyra Horse Center från och med första februari nästa år. Bengtsson har varit aktiv på både Elitauktionen och Kriterieauktionen i år och han har bland annat köpt dyringarna Hefner Am (1 600 000 kronor) och Timoteijs Jackpot (1 000 000 kronor).
– Jag har under mina år som hästskötare hos Jörgen Westholm skaffat mig en hel del rutin och fått ansvara för väldigt fina hästar. Att ta steget till att få träna unghästar av toppklass som vi dessutom själva scoutat fram på auktioner är så klart en dröm och jag är oändligt tacksam att få den chansen tillsammans med Patrik. Att få vara privattränare är ju alltid något man fantiserat över men såklart aldrig trott ska ske, det är ytterst få personer som får en sådan chans. Det ska bli oerhört roligt, spännande och en väldigt intressant resa tillsammans med Patrik, vår personal samt Leif, hans familj och vänner, säger Jasmine Ising till Trav365.

Inga "matlappsjägare"

Det är fint stammade hästar som ska in i parets träning och amatörkusken och tv-profilen Patrik Fernlund är förstås nöjd.
– Man kan säga att vi fått chansen att forma vår egen verksamhet med fina individer och det är så att man får nypa sig lite i armen, säger Patrik Fernlund till Trav365.
Leif Bengtsson är tydlig med att det handlar om en målmedveten satsning.
– Tanken är att vi ska satsa ganska hårt på unghästar och hela tiden jobba med bästa kvalitet och förnyelse. Jag hoppas och tror det ska leda till något resultat i framtiden, även om jag är införstådd med att det blir några tunga år i början. Men min tanke är att förnya oss med bästa tänkbara kvalitet, varje år. Vi ska inte ha några ”matlappsjägare”, de hästarna ska vi avyttra och hela tiden ha ett filter som ger kvalitet istället för kvantitet, säger Bengtsson till Trav365

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.