Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storseger för Engblom

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

På torsdagen gjorde de tvååriga stona upp i Champlain Stakes på Mohawk Racetrack. Dagen därpå var det hingstarnas tur och då gick segern till en svensk tränare.

Publicerad:

Per Engblom, närmare bestämt. Hans Synergy avgjorde fredagens uppgörelse med nos från vinnarhålet och kom hem på 1.12 blankt över 1.609 meter. Sonen till Father Patrick travade sista fjärdelen av loppet efter 1.11,1 och det tog honom förbi ledande Port Perry precis före mål.
– Min häst är riktigt bra, men hade inte startat på en månad och gått i ledningen några gånger. Därför var jag glad över att få en rygg, sade kusken Yannick Gingras efter segern som var värd drygt 90.000 dollar.

Förra månaden vann Synergy ett försök till Peter Haughton Memorial och var sedan femma i finalen. Han ropades in för 275.000 dollar på auktionen i Lexington förra året. Då under namnet Southwind Saranac.

Två blågula segrar i Chester

På andra sidan gränsen blev det en bergsäker seger från ledningen för Marcus Melanders hambohäst Gerry (e. Muscle Hill). Klockan i Chester stannade på 1.12,1 och förstapriset var 7.000 dollar. Gerry ägs av SRF Stable och är uppfödd av KG Bertmarks Hingstdepå.

På samma bana vann sedan Lucas Wallins Miss You Kelly (e. Trixton) på 1.12 blankt. Även hon belönades med 7.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.