Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storsjarmören slog till i Norge

Foto: Ola Westerberg/ALN
Storsjarmören och Ove A Lindqvist charmade publiken i Harstad. Foto: Ola Westerberg/ALN

Ove A Lindqvist och Storsjarmören tog hem John Buers Minneslopp på Harstads travbana inom norska V75 på lördagseftermiddagen. Ekipaget vann från dödens och belönades med 100.000 norska kronor. 

Publicerad:

Umåkeramatören Fredrik Eriksson tränar norskfödde Storsjarmören (e. Bokli Eld), som satte nosen först i V75 på Boden näst senast, men diskades för trängning. På lördagen kunde dock inget stoppa tioåringen i John Buers Minneslopp i natursköna Harstad som ligger Nordnorge.

Ove A Lindqvist lade sig lugnt i dödens med Storsjarmören utvändigt om Hongslo Gutten, som öppnade första 500 meterna på 1.31,1. Med varvet kvar kom finske Hiskin Muisto fram i tredjespår och under slutvarvet blev det bra fart på tillställningen, där Storsjarmören skulle visa sig starkast. På upploppet lättade Lindqvist på tömmarna och Storsjarmören kopplade enkelt greppet på ledaren för att gå undan till en ohotad seger, före Hiskin Muisto och favoriten Myr Faksen som fullföljde bra från dubbla tillägg på tiden 1.24,5/2.080 meter.

Skellefteåamatören Gabriella Laestander vann Ole Bendiksens Minneslopp i fjol med Premier Kronos och bjöd på en favorit i repris i årets upplaga. Från tredje utvändigt sände John Östman framåt i tredjespår med 700 kvar och i sista sväng gick ekipaget på i fjärdespår. Över upploppet bet det riktigt bra för Premier Kronos som avgjorde enkelt före Shocking Icon och stallkamraten Manstone's Classic som höll starkt från dödens. Segertiden 1.13,3a/1.600 meter och belöningen var 100.000 norska kronor.

Hanna Olofsson hade också gjort resan till Harstad och i Lars Holtes Minneslopp inom V75 blev det en storstilad seger med Julius Leejs. Olofsson körde påpassligt till täten på första långsidan och öppnade första 500 på 1.12,0. Ekipaget hade sedan full kontroll på händelserna och Julius Leejs vann mycket enkelt på 1.15,0a/2.040 meter, före Malik och Roger Nilsson med Maldini Bob. Segern var värd 60.000 norska kronor. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.