Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stort intresse för jultrav i Umeå: "Otroligt kul"

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Umåker travbana. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Umåkers V75-tävlingar på juldagen lockar stort intresse.
Hela 276 anmälningar gjordes under måndagsförmiddagen.
– Jag är tveksam till om vi kört en tävlingsdag där det lägsta förstapriset ligger på 40.000 kronor, säger vd Robert Karlsson.

Publicerad:

I fjol fick Umåker ta hand om V75-tävlingarna på juldagen och den västerbottniska banan får nytt förtroende i år när det drar ihop sig till Winter Burst. Under måndagsförmiddagen gick anmälningstiden ut till Umåkers tävlingar och intresset var mycket stort.
– En enda ledig plats, ett kallblodslopp där det fanns plats för femton hästar men fjorton anmäldes. Totalt 276 anmälningar, men då är en del dubbelanmälda så det handlar inte om 276 unika hästar, säger vd Robert Karlsson.

Rekordhöga prispengar

Totalt körs tolv lopp varav sju med 100.000 kronor i förstapris och fem stycken med 40.000 kronor i förstapris.
– Nu är jag inte helt säker, men jag kan inte påminna mig om att vi haft en tävlingsdag där ”golvet” är 40.000 kronor i förstapris. Så det är otroligt kul att aktiva i regionen laddat mot tävlingsdagen och anmält rejält.
I samband med fjolårets V75-omgång på juldagen var det premiär för isbana på V75-spelet.
– Banan är isad nu också och även om det ska bli några plusgrader en dag här i veckan så ser det bra ut. Jag är ödmjuk iför vädrets makter och man kan inte ha garantier men av allt att döma så ska vi kunna bibehålla isen.

"Många idéer har varit uppe på bordet"

Hur har ni arbetat med arrangemanget för publiken?
– Många idéer har varit uppe på bordet, tyvärr har vi fått duscha några. Det fanns planer på en ishockeymatch på innerplan mellan profiler från rivalerna Skellefteå och Björklöven till exempel, men det var inte riktigt genomförbart med anledning av datumet.
– Vi erbjuda en juluppvisning av vårt ungdomsstall som tränar in ett program. För den yngre målgruppen har vi kontrakterat ”showrenen” Rudolf från Åre och rent miljömässigt kommer vi att ha brasor och så. Dessutom reas det ut klädesplagg för 100 kronor från välrenommerade Eeva af Umeå.

2.401 besökare i fjol – målsättning i år?
– Förhoppningen är en ökning. Restaurangen är full och vi trummar på i våra kanaler och Umåker har traditionsenligt tävlat kring jul och tonen är positivt, så det känns bra.

FAKTA

Anmälningssiffror Umeå 25/12 2017

V75-propositionerna:
30, 26. 31, 26, 29, 19, 19

Övriga propositioner:
14, 14, 14, 18, 36

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.