Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Struken från min lista"

Foto: Micke Gustafsson/Maria Holmén/TR Bild
Jon Walter Pedersen meddelade under måndagen att Jerry Riordan tackat nej till Olympiatravet med Ringostarr Treb. Foto: Micke Gustafsson/Maria Holmén/TR Bild

Lördagen den 27 april avgörs Olympiatravet med 1,5 miljoner kronor till vinnaren. Två hästar är helt klara, men nyligen blev det klart att ett stort namn missar loppet.

Publicerad:

I lördags kvalade Milligan's School in till Olympiatravet efter segern i uttagningsloppet på Solvalla. Klar för Olympiatravet är också Propulsion. Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen meddelar att han under måndagen varit i kontakt med Daniel Redén som aviserar start i loppet.
– Daniel berättade att de går för start i Olympiatravet och att hästen kommer att göra en start före det, säger han.

Besked har Jon Walter Pedersen också fått från Jerry Riordan angående fjolårsvinnaren Ringostarr Treb. Det blir ingen start på Åby för den nioårige hingsten.
– Det är många som är nyfikna på hur det blir med Ringostarr Treb, men Jerry har sagt till mig att det inte blir någon start. Hästen känns bra enligt Jerry, men han hinner inte få honom i ordning till loppet så han är struken från min tavla.

Jon Walter Pedersen har tidigare delat ut två wild card. Kretsen kring Dijon har tackat nej. Det andra har gått till Timo Nurmos och Readly Express.
– Jag väntar svar från Timo Nurmos angående Readly Express. När han tog emot biljetten sade han att Olympiatravet absolut var tänkbart, men han har samtidigt varit tydlig med att han inte vill lova någonting.

Hur ser du på Milligan's School prestation i lördags?
– Det var ett ruggigt bra lopp med flera körningar. Det var både en bra öppning och en bra avslutning och de båda två främsta hästarna var riktigt bra. Vinnaren var en bra häst att få med i Olympiatravet och jag tycker även att tvåan Handsome Brad var bra. 

– Jag pratade med Ulf Stenströmer efteråt som verkade intresserad av att vara med, men jag känner att jag behöver vänta fram till att det är två veckor kvar så att jag vet vad jag har att gå på. Jag brukar försöka premiera en eller två stycken av de hästar som slutat tvåa i uttagningsloppen.

På lördag har det blivit dags för det andra uttagningsloppet till Olympiatravet. Blott sju hästar gör upp i loppet efter att Floris Baldwin blivit struken. Med i startlistan återfinns bland andra Rajesh Face och Cyber Lane.
– Det är flera intressanta hästar med. Rajesh Face var bra i comebacken och är alltid en färgklick att ha med i större lopp. Takethem tycker jag gör en intressant start och det blir kul att se status på honom. Cyber Lane vet jag att Johan är väldigt nöjd med och det är klart att det är en häst jag gärna ser i finalen, säger Jon Walter Pedersen och fortsätter:

– Det är kul också att Angle of Attack är med. Robert har berättat att han verkligen satsar för att komma med i Olympiatravet med honom och det bli spännande att se vad han gör på lördag.

I övrigt kan det bli aktuellt med något nytt franskt kort.
– Jag jobbar med några franska namn, men än så länge vill jag inte avslöja några namn. Om ungefär två veckor hoppas jag att fältet börjar sätta sig.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.