Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Succé för Korpi i Kuopio

Foto: Juhani Hynynen
Twist of Fate vann Kuopio Stakes. Foto: Juhani Hynynen

Kuopio Stakes, den finska motsvarigheten till Sprintermästaren, avgjordes på lördagen och det med Pekka Korpi som segrare. Hans Twist of Fate vann både försök och final och sprang in 41.150 euro.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Först kördes två försök och Erkki-Pekka Mäkinens Vixpress Li tog hand om ledningen i det första. Han drog jämnt, hårt tempo och vann på 1.12,1a/1.609 meter före bra spurtande MAS The Boss och Hotshot Luca, som sprang i dödens.

Twist of Fate dominerade sedan det andra försöket. Korpi hade en enkel uppgift med att lotsa S.J.'s Caviar-sonen till vinst på 1.12,3. Cameron Evo följde med till andraplatsen före Conchita.

Vixpress Li galopperade sedan i finalen från sitt innerspår. Korpi styrde Twist of Fate till ledningen och sedan loppet var över. Twist of Fate vann säkert på 1.12,2. 

Cameron Evo följde återigen närmast bakom till andraplatsen och Hotshot Luca slutade trea. Kari Lähdekorpi, Heikki Korhonen och den olympiske guldmedaljören Iivo Niskanen är ägare till Cameron Evo. 
– Twist of Fate kändes ännu bättre i finalen än i försöket. Vi hade tur som fick välja finalspår som tvåa. Innerspåret är besvärligt i Kuopio.  Twist of Fate var kanonfin redan i fjol som treåring, men tröttade lite under sommaren. Han har tränat fint i vinter och allt ser bra ut. Derbyt är naturligtvis stora målet i år, sade Pekka Korpi.

Mäkinens talang vann på topptid

Biofarm Cup-finalen för treåringar inledde lördagens V76-omgång. Erkki-Pekka Mäkinens stora löfte Graceful Swamp (e. So Perfect) startade från 20 meters tillägg, men Ari Moilanen köra honom till ledningen. 

Graceful Swamp gick sedan undan och vann på finfina 1.13,5/2120 meter, tre tiondelar från Rajesh Faces världsrekord. Fullträffen var hästens sjunde raka.
– Vi har en häst i världsklass nu, men tyvärr kan vi inte tävla i Treåringseliten på Solvalla under elitloppshelgen. Det hade blivit för tätt mellan starterna, sade Mäkinen.

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.