Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Support Justice slutar

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Geir Vegard Gundersens stjärna, Support Justice har gjort sin sista start. Det meddelar Trav og Galoppnytt under tisdagsmorgonen.

Publicerad:

Det är skadebekymmer som sätter stop för fortsatta karriären.
– Support Justice sliter med höger framkota. Det är sju månader sedan han gjorde senaste starten och vi har gett kotan lång tid för att bli bra, men problemen dyker upp igen. Nu ger vi oss så hästen inte får varaktiga men av det hela. Det är inte rättfärdigt mot hästen att fortsätta och vi har ingen önskan om att starta om han inte kan konkurrera mot de bästa, säger tränare och kusk Geir Vegard Gundersen till Trav og Galoppnytt.
Hästen köptes av kretsen kring honom som ettåring och sedan dess har Support Justice tränats av Geir Vegard Gundersen. Han tillhörde årgångstoppen redan som treåring, men det var som fyraåring som de verkligt stora segrarna kom genom vinst i Jarlsberg Grand Prix och Norskt Travderby.
Sedan dess har det bara fortsatt. Under karriären tog han hem Jubileumspokalen, EM för femåringar, liksom Åby Stora Pris och Norskt Mästerskap.
Totalt blev det 30 segrar på 48 starter, 8.198.629 kronor intjänat och han sprang rekordet 1.10,2ak.
– Det har varit många stora ögonblick i hans karriär. Känslomässigt är segern i Derbyt den största. Nu blir det till att motionera honom och hålla honom i form. Till våren blir det full satsning på aveln, avslutar Gundersen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.