Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svampen till Svante Båth: "Full av beundran"

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Svante Båths Global Adventure grejade första Svampen-segern till Stall Båth.

Publicerad:

Global Adventure (e. S.J.'s Caviar) har inlett karriären perfekt. I sin fjärde start klarade Svante Båths tvååring ett offensivt upplägg tillsammans med Erik Adielsson när han vann Svampen och över en halv miljon kronor. Efter en slutrunda utvändigt om ledande Ultion Face kunde Global Adventure sträcka på sig och stå emot favoriten Belker som kom upp utvändigt på upploppet. När ekipaget gick i mål gjorde man det på tangerat banrekord, 1.13,3a/1609.
– Jag hade två bra hästar och jag blev lite missnöjd när jag såg spåren i söndags, men Erik löste det på nästa sätt, sade Svante Båth, som tog sin första seger i Svampen.

Erik Adielsson var imponerad över tvååringen, som har vunnit fyra av fyra.  
– Han var bara bäst och det var mer hästen än kusken som vann kan man väl säga, sade Erik Adielsson och fortsatte:
– Jag är full av beundran för hur han uppför sig från start och genom hela loppet. Det är flera små situationer som han löser bra. Det känns som att han går framåt för varje lopp och han kan nog vinna något till tror jag. Det är ännu ett bevis för Svantes skicklighet.
Stallkamraten Bythebook gick i mål som fyra tillsammans med Örjan Kihlström efter att ha blivit avlöst av vinnaren utvändigt ledaren. Segraren sköts av Camilla Björck. 

Svampen Örebro 2018
1. Global Adventure – Erik Adielsson – Svante Båth – 515 000 kr
2. Belker – Torbjörn Jansson – Sten O Jansson – 257 500 kr
3. Ultion Face – Adrian Kolgjini – 128 750 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.