Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedt på Bergsåker

Foto: MICKE GUSTAFSSON, TR BILD
Åke Svanstedt tävlar på sin gamla hemmabana Bergsåker nu på lördag. Foto: MICKE GUSTAFSSON, TR BILD

Åke Svanstedt firar julen hemma i Sverige och kommer på lördag att köra tre hästar under Bergsåkers V65-omgång samt dessutom sitt egenägda kallblod i kvalet!

Publicerad:

Åke sitter upp bakom Robert Berghs duo Highland Park och Transcendence samt kallblodet Lomex. Det här blir första gången sedan Elitloppshelgen som Åke tävlar på svensk mark. Sammanlagt har han vunnit 6.306 kusksegrar i Sverige, varav 5.384 som tränare. Tävlingarna på Bergsåker, dagen före julafton, inleds med V65-1 klockan 12.45.

I USA i år ligger Åke sexa i tränarligan med 124 segrar och 4.673.776 dollar, bara drygt 3.000 dollar bakom femman Julie Miller.

Huvudskälet till att Åke kommer till Bergsåkersovalen är ett kvallopp. Han äger tillsammans med Kurt Eriksson (har bland annat haft segermaskinen Bombi Boy) tvåårige kallblodshingsten Gott Klirr (e. Åsajerven-Gott Tuffa e. Elding). Den är i träning hos Jan-Olov Persson och det handlar om en halvbror till norske Kriterievinnaren Tand Kraft (e. Järvsöfaks). Åke kör förstås hästen i kvalet.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.