Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svanstedt skrällde i Lexington

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Årets upplaga av Kentucky Filly Futurity blev en uppgörelse mellan Nancy Johansson och Åke Svanstedt. Den senare drog det längsta strået med nyförvärvet Beautiful Sin.

Publicerad:

Segern togs sedan Åke Svanstedt styrt ut Beautiful Sin från ryggen på ledande When Dovescry i utgången av sista sväng. Med fritt fram var svenskens sto snart främst och hon höll sedan undan när Nancy Johanssons The Ice Dutchess utmanade längst in i banan. Segertiden skrevs till 1.08,5.

Skadedrabbade Beautiful Sin tränades tidigare av Per Engblom, men flyttades nyligen till Åke Svanstedt. I hans regi har det treåriga stoet nu tagit två segrar på lika många starter och sprungit in närmare 190.000 dollar. Till ägaren Lennart Ågrens stora förvåning.
– Det här trodde jag inte för två månader sedan. Jag är chockad, sade Ågren som köpte Beautiful Sin för 480.000 dollar på auktionen i Lexington i förfjol.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.